Galatasaray Kasımpaşa'yı yendi, yarışa yeniden start verdi

Düzenleyen:
Galatasaray Kasımpaşa'yı yendi, yarışa yeniden start verdi

SPOR Haberleri

Golcüler Poldi, Bruma... Muslera penaltı kurtardı... Aslan görünüşte 3, rakiplerinin 2’şer puan kaybettiği haftada aslında 9 puan kazandı.

Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin “2’şer” puan kaybettiği haftada Galatasaray için 3 değil 9 puan değerindeydi Kasımpaşa mücadelesi... 3’te kaleyi yoklayan Podolski, 6’da Sneijder ile yaptığı verkaç neticesinde kendine boş alan buldu. Alman yıldız, sert ve düzgün vuruşuyla kaleciyi avladı: 1-0. De Jong ile Selçuk hücum başlangıçlarında direkt savunmadan topu alırken, sarı-kırmızılılar hakimiyeti korumayı başarsa da etkili hücumlar üretemedi. 21’de Sneijder’in sağdan kullandığı serbest vuruşta De Jong arka direkte kafayı koydu top yandan az farkla dışarı çıktı. Kasımpaşa uzaktan şutlarla gol ararken 27’de Tunay’ın sağ çaprazdan kesme vuruşunu Muslera çeldi. 38’de bu defa Adem Büyük uzaklardan vurdu, top Muslera’da kaldı. İlk yarı 1-0 sona erdi. 

Bruma cevap verdi

Galatasaray ikinci yarıya şokla başladı. 53’te Kasımpaşa kalecisi Ramazan’ın gönderdiği uzun topu Serdar sektirdi, Sabri de uzaklaştıramayınca Eduok bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Muslera’yı avladı: 1-1. Yediği gole çabuk reaksiyon gösteren Galatasaray takımı 7 dakika sonra öne geçti. Carole aşırdı, Bruma havadan gelen meşin yuvarlağı kalecinin solundan filelerle buluşturdu: 2-1. Kasımpaşa’dan Otigba art arda gördüğü iki sarı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmaya 10 kişi devam eden ev sahibi ekipte sağdan içeri girip vuruşunu yapan Koita’nın şutunda top Hakan Balta’nın eline çarpınca hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 79’da Adem topun başına geçti. Muslera sağa atlayıp topu yakaladı. Yıldız kaleci böylece Cimbom’u bir kere daha ipten aldı: 2-1.

Yasin’den Sezgin’e cevap

Maç sonrası takımın yavaş oynadığını söyleyen yöneticisi Nasuhi Sezgin’e cevap veren Yasin Öztekin, “Bu maçta öyle olabilir ama biz genelde yavaş oynamıyoruz. Bütün maçlarda zaten görüyoruz; hızlı hücumlara çıkabiliyoruz. Bir günlük bir şey. İlk yarıda kalan bütün maçlarımızı kazanmak
istiyoruz” dedi.

Tam isabet

G.Saray Teknik Direktörü Olde Riekerink’in maç öncesi yaptığı, ‘9 puanlık kazanç’ tahmini tuttu. Hollandalı çalıştırıcı Kasımpaşa’yı yeneceklerini Başakşehirspor’un maçı ile F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin de berabere biteceğini hesaplamıştı. Riekerink’in bu hayali bir bir gerçekleşti. Başakşehir evinde Antalyaspor’la 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybetti. Golsüz biten derbi sonrası da zirve yolundaki rakipleri F.Bahçe ile Beşiktaş ikişer puan kaybetmiş oldu. G.Saray bu maçlarda ikişer puandan olan rakipleri karşısında toplam 6 puanlık avantaj elde etti. Dün Kasımpaşaspor’u da yenen sarı-kırmızılı takım üç puan kazandı ve Cimbom böylece haftayı toplamda 9 puanlık kazançla kapatmış oldu. Aslan derbide mağlup olarak geçildiği F.Bahçe’nin puan tablosunda yeniden üstüne çıktı ve lig 3.’lüğüne yerleşti. 

Kalesini kapatamıyor

Galatasaray, Kasımpaşa önünde de gol yeme serisini devam ettirdi. Sarı-kırmızılılar, ligin 9. haftasında 1-0 kazandığı Adanaspor maçının ardından üst üste 4. müsabakada da kalesinde gördü: 10. Hafta: Başakşehir (1-2). 11. Hafta: Fenerbahçe (0-2), 12. Hafta: Bursaspor (3-1).

Şampiyonluğa yetmez!

G.Saraylı yönetici Nasuhi Sezgin galibiyete rağmen, “İnşallah kazanarak devam ederiz. Ancak iyi oynayarak devam ederiz. Futboldan siz zevk aldınız mı? Şahsen ben almadım. Bu oyun şampiyonluk için yeterli olmaz. Galatasaray yavaş oynuyor ama daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi. 

Titi’nin duygusal anları

Kasımpaşa’dan Titi uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense’nin futbolcuları için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunda vatandaşları için gözyaşlarına hakim olamazken, “Birçok insanın ailesinin direği yıkıldı. Arkalarında bıraktıklarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...