HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Emenike krizinin nedeni belli oldu

Düzenleyen: /
Emenike krizinin nedeni belli oldu
Emenike, Haber

SPOR Haberleri

‘Annem hasta’ bahanesiyle ülkesine gidip Nijerya gecelerine akan F.Bahçeli oyuncu, dev maçta ilk 11’de olmadığını görünce oynamak istemedi ve kadro dışı kaldı.

M. Emin ULUÇ

Karabük yıllarında adı ‘gol’ olarak yazılan Emmanuel Emenike’nin Fenerbahçe’deki unvanı ‘problem çocuk’ oldu. Sarı-lacivertliler iki defa transfer edip, iki defa kiralık gönderip son bir şans verdiği Nijeryalıya bir türlü yaranamadı. Robin van Persie, Sow ve Fernandao’nun henüz hazır olmadığı ilk haftalarda alternatifsiz tek forvet olarak forma giyen, iyi de işlere imza atan Emenike diğer golcülerin form tutmasıyla kontrolünü kaybetti. Rekabette geride kalan Emenike ilk 11’deki yeri sallantıya girince, çalışmak yerine çirkefleşmeyi tercih etti. Saha içinde başına buyruk hareketleriyle sınırları zorlayan, idmanlara geç kalmasıyla Dirk Advocaat’ın sabrını sınayan Nijeryalı hocasının uyarılarını da kulak arkası etti. Advocaat, disiplinsiz hareketleri nedeniyle takıma yemek ısmarlama cezası verdiği Emenike’de bir düzelme göremeyince, karşısına alıp konuşmayı denedi.

Yine bir Beşiktaş derbisiydi…

Ancak bu iyi niyetli girişim de Emenike’nin problemli karakteri sebebiyle işlerin iyice sarpa sapmasına neden oldu. Nijeryalı yıldız özür dilemek bir yana dursun, “Sorun bende değil sizde” çıkışıyla sabır taşını çatlattı. İpleri koparan son yangının fitili ise derbinin hemen öncesinde ateşlendi. “Annem rahatsız” gerekçesiyle izin alıp ülkesine giden Emenike’nin Nijerya gecelerinde boy gösterdiği duyuldu. Bu duruma sinirlenen Advocaat, idmanlardaki performansını da yetersiz bulduğu Emenike’yi derbide yedek soyundurma kararı aldı. Nijeryalı “İlk 11’de yoksam oynamam” resti çekince kadro dışı kaldı. İki sezon önce Kadıköy’deki Beşiktaş derbisinde formasını çıkarıp sahayı terk etmeye çalışan ve bunun bedelini kiralık gönderilerek ödeyen Emenike, Fenerbahçe’deki son kredisini de bu çıkışıyla tüketmiş oldu. Yönetimin satış listesine koyduğu Emenike’nin en kötü ihtimalle kiralık gönderileceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...