Avrupa Şampiyonası'nda gruplar belli olacak

Düzenleyen:
Avrupa Şampiyonası'nda gruplar belli olacak

SPOR Haberleri

2017 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın kura çekimi, Cuma günü Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleştirilecek.

16-25 Haziran 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde organize edilecek turnuvanın kura çekimine A Milli Kadın Basketbol Takımı, 1. torbadan katılacak. Prag'daki kura çekimi, TSİ 19:30'da başlayacak. 

Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde H Grubu’nda yer alan ay-yıldızlılar, İsrail, Romanya ve Bosna Hersek’i geride bırakarak ilk sırada yer aldı. 

Milliler, turnuvadaki ilk maçında İsrail’i 72-53’lük skorla mağlup ederken, sonrasında Bosna Hersek’i 79-50 ve Romanya’yı da 56-45 geçti. Grubundaki tek yenilgisini deplasmanda İsrail’e karşı 63-62’lik skorla alan ay-yıldızlılar, kalan maçlarında Bosna Hersek’i 72-68 ve Romanya’yı da 64-54 ile geçti. 

A Milli Kadın Basketbol Takımı ile birlikte turnuvada; ev sahibi Çek Cumhuriyeti, Fransa, İspanya, Rusya, Sırbistan, Belarus, 
Ukrayna, Karadağ, Yunanistan, Slovakya, Letonya, İtalya, Macaristan, Belçika ve Slovenya mücadele edecek. 
Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda belirlenen torbalar şu şekilde: 

1. KATEGORİ 
Fransa 
İspanya 
Rusya 
Türkiye 
2. KATEGORİ 
Sırbistan 
Belarus 
Ukrayna 
Karadağ 
3. KATEGORİ 
Yunanistan 
Slovakya 
Çek Cumhuriyeti 
Letonya 
4. KATEGORİ 
İtalya 
Macaristan 
Belçika 
Slovenya 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...