Kayserispor'dan son 11 sezonun en kötü performansı

Düzenleyen:
Kayserispor'dan son 11 sezonun en kötü performansı

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 13 haftada topladığı 9 puanla 17. sırada bulunan sarı kırmızılılar, Süper Lig'de mücadele ettiği son 11 sezonun en kötü performansını sergiledi.

Sarı-kırmızılılar, 1973-1974 sezonunda ilk defa yükseldiği Süper Lig'de bu yıl 21. kez mücadele ediyor.
Süper Lig'de 2004-2005 ile 2013-2014 sezonları arasında aralıksız mücadele eden, 2014-2015 sezonunda ise TFF 1. Lig'de top koşturan Kayserispor, bir yıl aradan sonra yükseldiği Süper Lig'de son iki sezondur bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı.
Sezon başında teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde 19 oyuncuyla yollarını ayırıp, kadrosunu 17 yeni transferle güçlendirerek, önemli bir revizyonla lige başlayan Kayserispor, 13 haftalık periyotta taraftarının yüzünü güldürmeyi başaramadı.

- Sadece 2 galibiyeti var

Lige sahasında 2-0'lık Akhisar Belediyespor mağlubiyetiyle başlayan sarı-kırmızılılar, Bursaspor, Kasımpaşa, Beşiktaş, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor'a mağlup oldu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Osmanlıspor ile berabere kaldı.
Kayseri temsilcisi, geride kalan haftalarda sadece sahasında Çaykur Rizespor ve deplasmanda Gaziantepspor ile yaptığı maçlarda 3 puan sevinci yaşadı.
Bu sonuçlarla ligin ilk 13 haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 9 puan toplayarak 17. sırada kendisine yer bulan sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki son 11 sezonun en kötü performansını sergiledi.
Geçen sezonu da küme düşme hattının bir basamak üstünde tamamlayan Kayserispor, gelecek haftalarda üst sıralara tırmanarak rahat bir nefes almanın hesaplarını yapıyor.

- Yıldız: "Özlenen Kayserispor'u herkese göstereceğiz"

Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarına güvenlerinin sonsuz olduğunu, kısa sürede alt sıralardan kurtulacaklarını inandıklarını söyledi.
Geride kalan haftalarda hakem hataları nedeniyle puan kaybına uğradıklarını savunan Yıldız, "Kayserispor büyük bir camia, daha üst sıraları hak eden bir kulüp. Maalesef geride kalan haftalarda iyi futbolumuzu sonuca yansıtmakta sıkıntı çektik. Bazı maçlardaki bariz hakem hataları da buna eklenince hedeflediğimiz konuma gelemedik. Takımımıza güveniyoruz, inşallah taraftarımızın desteğiyle çıkışa geçerek özlenen Kayserispor'u herkese göstereceğiz. Tüm Kayserililerden takıma destek olmalarını bekliyoruz. Birlik ve beraberlikle inşallah hedeflediğimiz başarıyı elde edeceğiz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...