Zirveye rövaşata

Düzenleyen:
Zirveye rövaşata

SPOR Haberleri

Senegalli yıldız Moussa Sow artık klasikleşen röveşata golüyle Sarı Kanarya’yı uçurdu; temsilcimiz şimdi son 32’de rakibini bekliyor.

M.Emin ULUÇ

İstatistiklere bakıldığında sonucunu hakkında yorum yapmak güçtü Feyenoord-Fenerbahçe mücadelesi için. Her iki takımın da üstün olduğu rakamlar vardı. Mesela bu sezon evinde oynadığı 12 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik alan Feyenoord, 5 kez karşılaştığı Türk takımları karşısında da 4 kez kazanmış, tek yenilgisini bu sezon Kadıköy’de almıştı. Bu rakamlar Hollanda temsilcisini üstün gösteriyordu. Ancak Fenerbahçe de daha önce 3 kez mücadele ettiği Avrupa Ligi gruplarında hep tur atlamış, Hollanda takımlarıyla oynadığı son 9 maçta sadece 1 kez kaybetmişti ve Advocaat, ülkesinin takımlarına karşı hiç kaybetmemişti. Ortada bir maç bekleniyordu ki, hakikatten de ortada oldu! Orta sahayı domine eden Fenerbahçe istediği gibi oynadı.
Maça kendinden emin başlayan F.Bahçe, ayağa paslarla oyunu yönlendirirken tur için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Feyenoord’un panik havası da sarı-lacivertlilerin işini kolaylaştırdı. Josef ve Mehmet Topal orta sahada kusursuz oynarken, Alper’in ara pasları, Şener’in bindirmeleri üst üste pozisyonlar getirdi. 7’de Alper’le, 11’de Sow’la gole yaklaşan F.Bahçe, 15’te Toornstra’nın kafa vuruşunda Volkan’la kalesini gole kapadı. Sarı-lacivertliler 22’de ise bir Sow klasiğiyle golü buldu. Senegalli yine yaptı röveşatasını: 1-0. Fenerbahçe’de tek aksayan Elia’yı sık sık kaçıran Şener oldu. Ancak Kjaer’in desteği bu açığı da kapattı. Feyenoord ikinci yarıda oyuna ağırlığını koysa da Volkan Demirel kalesine set çekti. F.Bahçe grup lideri olarak turlarken, Feyenoord evinde kaldı.
    

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...