HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trabzonspor Başkanı Usta: 'Yeniden ayağa kalkacağız'

Düzenleyen: /
Trabzonspor Başkanı Usta: 'Yeniden ayağa kalkacağız'
Trabzon, Muharrem Usta, Trabzonspor, Haber

SPOR Haberleri

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, yeniden yapılanma yola çıktıklarına dikkat çekti, "Bu uzun ve çetin yolculukta, ısrar ve inatla her şey Trabzonspor için" dedi.


Başkan Muharrem Usta, bordo mavili kulübün dün yapılan mali kongresi öncesinde yayınlanan faaliyet dergisinde yer alan yazısında, göreve geldikleri tarihten bugüne kadar sınırlı kaynaklarla iyi bir takım kurmak, ekonomik ve kurumsal yapıyı toparlamak için çok çalıştıklarına dikkat çekti, takımın kötü gidişatını düzeltmek için de daha fazla mesai harcayacaklarını ve yeniden ayağa kalkacaklarını söyledi.

"TAKIMIN PERFORMANSI KİMSEYİ MUTLU ETMİYOR"
Bu ay itibarıyla bir yıllık görev sürelerini doldurduklarını belirten Başkan Usta, "Yeniden yapılanma şiarıyla çıktığımız bu uzun ve çetin yolculukta, ısrar ve inatla, 'Her şey Trabzonspor için!' demeye devam ediyoruz. Evet, takımımız şu ana kadar hiçbirimizi mutlu etmiyor ve şanlı renklerimize uyumsuz bir performans sergiliyor. Yaşanan bu tablo nedeniyle sizler gibi bizler de çok üzgünüz. Ancak bu düzeltilemeyecek bir durum değildir. Nasıl ki, göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz çalışıyor ve kulübümüzü yeniden o eski günlerine geri döndürmek amacıyla gayret gösteriyor isek, takımımızın kötü gidişatını düzeltmek için de daha fazla mesai harcayacağız ve yeniden ayağa kalkacağız. Bizler buna inanıyoruz ve siz değerli camiamızdan da aynı inancı taşımasını rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"İYİ TAKIM KURMAK VE EKONOMİYİ TOPARLAMAK İÇİN ÇALIŞTIK"
Sınırlı kaynaklarla iyi bir takım kurmak ve ekonomik yapıyı toparlamak için çok çalıştıklarını ifade eden Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Şu bir gerçek ki, sportif alanda istediğimiz noktada olamamamızın diğer alanlarda kaydettiğimiz ilerlemeleri, başarıları gölgelemesine izin vermemeliyiz. Göreve geldiğimiz 6 Aralık 2015 tarihinden bu yana geçen zaman zarfında, gerek sınırlı kaynaklarla iyi bir takım kurmak, gerekse de kötü durumda devraldığımız ekonomik ve kurumsal yapıyı toparlamak için çok çalıştık. Karşımızda aşılmaz olmasa da bizi manen ve madden zorlayan bir dizi engel vardı. Kulübü icra dosyalarından kurtarmak bile ciddi bir mesai ve kaynak gerektiren bir işti. Çok şükür temizlemeyi başardık."

"UEFA’DAN MEN CEZASINDAN KURTULDUK"
UEFA’nın Finansal Fair Play (FFP) kriterleri kapsamında yürüttükleri çalışmalarla men cezası almaktan kurtulduklarını dile getiren Başkan Usta, şunları söyledi:
"Bu dönemin en önemli konularından biri de hiç şüphesiz UEFA’nın Finansal Fair Play(FFP) kriterleri kapsamında kulübümüzün futbolcu giderlerinin gelirlerimizin çok çok üzerinde olması nedeniyle olası alacağımız men cezasıydı. Haliyle UEFA’nın FFP çalışmalarına ağırlık verdik. Kulübümüzün içinde bulunduğu durum ve yeniden yapılanma planımız UEFA yetkilileri ile paylaşıldı. UEFA yetkililerinin şimdiye dek bu yönde yaptığımız çalmalara ve yapacaklarımıza ilişkin planımıza güvence duyması sayesinde men cezası alma ihtimalinden kurtularak bu süreci de atlattık."

"KISITLI BÜTÇE İLE HAREKET ETTİK"
Yıllık futbolcu giderlerini yapılan düzenlemeyle indirdiklerini anlatan Usta, şöyle devam etti:
"Kulübümüzün futbolcu kadrosunun yıllık gideri 150 milyon lira civarındaydı. 70 milyon  seviyelerine indirdik. Zor bir transfer sürecinin sonunda bu kadronun tasfiyesini büyük oranda gerçekleştirerek önemli adımlar attık. Ekibe genç ve yetenekli futbolcular katarak yeni hocamızla beraber yeni bir takım oluşturduk. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki bu dönüşümü yaparken her adımımızı UEFA’nın Finansal Fair Play (FFP) şartları gereği, futbolcu giderlerini yukarıda belirttiğim seviyeye indirerek ve satmadan futbolcu alamayacağımız gerçekleri altında kısıtlı bütçe bilinci ile sağlamak durumunda kaldık."

"EMSAL TEŞKİL EDEN SPONSORLUK ANLAŞMALARI İMZALADIK"
Yalnızca Trabzonspor için değil, Türk futbolu için de emsal teşkil eden sponsorluk anlaşmalarına imza attıklarını kaydeden Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, “QNB göğüs sponsorluğu, Turkcell ile 61cell projesi yapılan anlaşmalardan bazılarıydı. Ayrıca Akyazı’da çok yakın bir tarihte açılışını yapacağımız yeni stadyumumuzun isim hakkıyla ilgili de taraftarlarımıza memnun edecek bir anlaşmanın eşiğinde bulunuyoruz. Bunların yanı sıra loca ve kombine satışlarına ağırlık verdik. Ve Kartal Tesislerimiz.. İstanbul'da çok önemli bir lokasyon üzerinde yer alan bu tesislerimizle de kulübümüze önemli bir gelir sağlamayı hedefliyoruz. Bu konuda camiamızdan destek bekliyoruz. Yönetim kurulu üyeleri olarak, kulübümüze yeni gelir kaynaklar oluşturacak için büyük bir mesai harcamaya devam ediyoruz. Bizler bir ekip olarak, camiamızın birlik ve beraberliği, toplumsal itibarımızın yeniden düzeltilmesi için bir dizi çalışmayı eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Camiamızın önde gelen isimleriyle sürekli fikir alışverişinde bulunduk, bulunuyoruz" diyerek açıklamalarını noktaladı.

EN GOLCÜ YUSUF ERDOĞAN
Bu arada, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon gol yollarında sorun yaşayan ve ligde oynadığı 14 maçta toplam 12 gol atabilen Trabzonspor’da, bu gollerin 4’ünü Yusuf Erdoğan kaydetti. Atiker Konyaspor ve Beşiktaş maçlarında 1’er gol atan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, bordo mavililerin son oynadığı ve 4-1 kazandığı karşılaşmada da attığı 2 golle ligde takımının en çok gol atan oyuncusu oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...