HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Finlandiya’ya 4 dakikalık saygı duruşu yaptırdık

Düzenleyen:
Finlandiya’ya 4 dakikalık saygı duruşu yaptırdık
Antalya, Cenk Tosun, A Milli Futbol Takımımız, , Haber

SPOR Haberleri

Antalya’daki maçta Cenk Tosun önce 9’da sonra 13’te sahne aldı ve “Maç bitti” dedi. Özet: Kosova galibiyetini cilaladık ve grupta yeniden iddialı duruma geldik

UĞUR AKTAN - 2018 Dünya Kupası yolunda elemelere dört maçta beş puanla başlayan A Milli Futbol Takımımız, Antalya’da misafir ettiği Finlandiya’yı Cenk Tosun’un golleriyle 2-0 yenerek üst üste ikinci galibiyetini elde etti. İlk 11’de dörtlü defansın önünde hücum gücü yüksek altı futbolcuyu tercih eden Fatih Terim’in orta sahada kullandığı en defansif oyuncunun Selçuk İnan gibi top tekniği yüksek bir isim olması dikkat çekerken, milliler bu tercihin de etkisiyle maça topa hakim bir görüntüyle başladı. Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında İsmail Köybaşı’nın soldan ortasına ceza sahası içerisinde Olcay dokundu, arka direkte topla buluşan Cenk Tosun millileri öne geçirdi: 1-0. 

Mor-Okay beğenildi
Golden sonra hız kesmeyen milliler ikinci golü ise yine Cenk’le buldu. 13’te Selçuk İnan’ın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen golcü oyuncu takımımızı rahatlattı: 2-0. 90’lı yılların sonundaki Jari Litmanen ve Sami Hyypialı kadro kalitesinden uzak olan Finlandiya, sahaya iyi yerleşerek ayağa paslarla pozisyona girmeye çalışsa da teknik kapasitelerinin sınırlı olması bu planının başarıya ulaşmasını önledi. Maçın son bölümünde Süper Lig’de sezonun en formda isimleri arasında yer alan Okay Yokuşlu ile Emre Mor’u oyuna alan Fatih Terim bu hamlesiyle orta sahayı diri tutmayı başardı ve milliler karşılaşmadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.
Finlandiya’ya 4 dakikalık saygı duruşu yaptırdık
24 Mart Cenk Günü!
Cenk Tosun kendi tarihini tescilledi: 24 Mart… Milli Takım kariyerinde toplam 5 golü bulunan Cenk ne ilginçtir ki 4’ünü 24 Mart’ta kaydetti. 24 Mart 2016’da İsveç’i 2-1’le Antalya’da yendiğimiz özel maçta ağları iki kez havalandıran Milli forvet dün de aynı mekanda bu kez Finlandiya filelerine iki gol bıraktı.

TERİM MAÇ ÖNCESİ SÖYLEMİŞ: Golünü at gel bana
Cenk Tosun: Arkadaşlarımı kutluyorum. Maçın önemini herkes biliyordu. İki maçtan 6 puanla ayrılıp avantajlı duruma geçmek istiyorduk. İlkini geçtik. Haziran ayında kazanmak istiyoruz. Herkes elinden geleni yaptı. Gerektiği gibi oynadık. Gollerimden dolayı çok mutluyum. Şanslı günüm. Antalya Stadı da şanslı stat. Benim işim gol atmak atabildiğim kadar atacağım. Hocam bana çok güveniyor. Maçtan önce golünü at bana gel dedi. Ben de attım ve ona gittim.

ÖMER
Toprağımız!

Maçta isabetli pasta ilk 5’e giren bir tek Türk vardı o da Ömer Toprak. Bundesliga’da ter döken milli oyuncumuz 58 pasın 52’sinde isabet sağladı.

KAPTAN ARDA TURAN’A GÖRE: Oynanması gerektiği gibi oynadık
Arda Turan maçı ve gruptaki durumumuzu değerlendirdi: “Her takım oynuyor bir sistemi bir taktiği var. Cenk’in golleri sonrası oynanması gerektiği gibi oynadık. Haziran’da da Kosova’yı yenmek istiyoruz. Rakiplerimiz de birbiriyle oynuyor. Eylül ayına yeni umutlarla belki de en iyi pozisyonda bile olabiliriz. Bizim için çok önemliydi. Antalya seyircisine çok teşekkür ederiz. Ben genç arkadaşlarıma tecrübelerimi aktarıyorum. Herkes yeri ve zamanı geldiğinde görevi genç arkadaşlara bırakacaktır. Emre özel bir yetenek. Okay oyuna girdi çok iyi oynadı. Enes de öyle. Önemli
yetenekler.”

Volkan-İsmail
Kapış kapış!

Top kapmada Milli Takım’da iki isim öne çıktı ki onlar Fenerbahçe’de beklenen performansı sergileyemediği için eleştiri alıyordu. İsmail Köybaşı ve Volkan Şen 3’er kez rakipten top çaldı.

Volkan ŞEN
Şen’lik var

Adam geçmede zirve Volkan Şen’in… Terim’in şaşırtıcı şekilde 11’de şans verdiği Volkan, 4 defa adam geçme girişiminde bulundu ve 3’ünde başarılıydı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...