Fatih Terim hem teşekkür etti hem ikaz etti!

Düzenleyen:
Fatih Terim hem teşekkür etti hem ikaz etti!

SPOR Haberleri

Finlandiya maçı sonrası oyuncularına seslenen Terim, “Maçın başındaki coşkulu oyunu 90 dakikaya yaymamız lazım” dedi

Finlandiya’yı yenerek gruptan çıkma iddiasını sürdüren Milli Takım’da Teknik Direktör Fatih Terim’den oyuncularına hem tebrik hem de uyarı geldi. Maçtan sonra soyunma odasında oyuncularını tek tek kutlayan tecrübeli teknik adam, “Harika bir iş çıkardık. Finlandiya’ya sahamızda puan kaybetseydik, kalan maçlar bizim için formaliteye dönüşecekti. Mutlaka kazanmamız gereken bir maçta doğruları yapıp istediğimiz sonucu aldık” dedi. Ancak maçın ikinci yarısındaki takımın performansından memnun olmadığını dile getiren Fatih Hoca, “Maçın başındaki coşkulu ve istekli oyunu ikinci yarıda sahada göremedim. Skoru koruma içgüdüsü oluştu. Finlandiya gibi zayıf takımlara karşı savunma yapmak kolay olabilir ama daha güçlü takımlara karşı kontrolün bizde olması lazım. Bize 20-25 dakikalık oyunlar değil, 90 dakikalık coşku lazım” ifadelerini kullandı. 

Antalya’ya teşekkür
- TFF, Milli Takımımızın, Finlandiya ile oynadığı ve 2-0 galip geldiği 2018 Dünya Kupası eleme grubu maçında Antalya Stadyumu’nu dolduran futbolseverlere teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “Mükemmel bir ev sahipliğiyle bizleri ağırlayan ve takımımızın itici gücü olan taraftarımıza teşekkür ederiz” denildi. 

Denizli karşıladı
A Milli Takım, Moldova ile yarın yapacağı hazırlık maçı için Eskişehir’e geçti. Kafileyi Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli karşıladı. Denizli, futbolcularla tek tek selamlaştıktan sonra Fatih Terim’le odasında kısa bir görüşme yaptı. Daha sonra Denizli, Terim’e ilk antrenmanın yapılacağı sahaya kadar eşlik etti. Milliler idmanda çift kale taktik çalışma yaptı. 

İzlanda tezahüratı yasak!
A Milli Takımımızın Moldova ile yapacağı hazırlık maçı öncesinde sürpriz bir karar alındı. Eskişehir’de oynanacak maç öncesinde taraftarlar ortak bir karar alarak İzlanda taraftarının yaptığı ‘balina çağırma’ tezahüratının yapılmayacağını açıkladı.

TFF’YE FLAŞ RAPOR
Terim’den çılgın teklif!

“Lig maçlarına 18 yerine 23 oyuncuyla çıkalım, oyuncuların takım bağı kopmasın”
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu’na sunmak üzere çok kritik bir rapor hazırlığında olduğunu açıkladı. Takımların kadrolarında bulunan bütün oyuncuların saha kenarında olması gerektiğini belirten Terim, “Lig maçlarına 18 yerine 23 oyuncuyla çıkılmasını istiyorum. Oyuncu maça girme ümidini taşır ve kulüpten, takımdan kopmaz. Tribüne gönderdiğiniz her oyuncu, dışlanmış hisseder. Hoca için de bir kolaylık. Son karar TFF Yönetim Kurulu’nun. 18’in dışında 10 oyuncu kalıyor. Belki 5 oyuncu daha kadroya alabilirsek, psikolojik olarak daha az hasar olabilir” dedi.

Türkiye  durumu  düzeltti
Fransa’nın yüksek tirajlı günlük spor gazetesi L’Equipe, Türkiye’nin 2-0’lık Finlandiya galibiyetini “Türkiye iyi çıkış yaptı” manşeti ile verdi. A Milli Takım’ın 6 ay öncesine göre çok rahatladığını yazan L’Equipe, son alınan Kosova (2-0) ve Finlandiya (2-0) galibiyetlerinden sonra ay-yıldızlıların Ukrayna seviyesine çıktığını yazdı. Cenk’ten de övgüyle bahseden gazete, “Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu milli takımda da kendini gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Video hakeme destek
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ‘video hakem’ uygulamasına genel olarak olumlu yaklaştıklarını belirterek, “Artılarına ve eksilerine bakarak video hakem uygulamasını hayata geçirebiliriz” dedi. Sistemin FIFA ve UEFA tarafından denendiğini hatırlatan Bakan Kılıç, “Teknik altyapısı, bilgisayar desteği, yazılımı nasıl olacak, sistem nasıl işleyecek? Bütün bunlara, bakıp hayata geçirilebilir. Sistem birçok tartışmayı da ortadan kaldırabilir” dedi. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...