HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fransa-İspanya maçının sonucunu yeni sistem belirledi

Düzenleyen: /
Fransa-İspanya maçının sonucunu  yeni sistem belirledi
Fransa-İspanya, Haber

SPOR Haberleri

Önümüzdeki sezon ligimizde de uygulanacak olan video hakem sisteminin futbolun seyrini nasıl değiştireceği özel maçta net bir şekilde ortaya çıktı

Liglere verilen milli maçlar arasında Fransa ile İspanya dostluk maçında karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede FIFA tarafından Video Hakem uygulaması kullanıldı ve maçın sonucu değişti. İspanya’nın Fransa’yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada video hakem sayesinde Fransa’nın 1 golü iptal edilirken, İspanya’nın iptal edilen golü de geçerli sayıldı. Yani maçın hakeminin 1-1 ilan edeceği karşılaşma, video hakem sayesinde 2-0 sona erdi. Peki, video hakem uygulamalı maçta neler yaşandı? 
Önce Fransa’nın golü iptal
Karşılaşmanın 48. dakikasında Fransa atağında Antoine Griezmann’ın kafayla topu ağlara gönderdiği pozisyonda maçın yardımcı hakemi ofsaydı göremedi. Fransızlar uzun süre gol sevinci yaşarken maçın Alman hakemi Felix Zwayer, maçı stat dışındaki minibüsten izleyen “video hakemin” direktifiyle golü iptal etti. İptal edilen gol sonrası Stade de France’taki 80 bin taraftar kararı ıslıkla protesto etti. 
İspanya’ya bir gol daha ekle 
İspanya, David Silva’nın penaltı golüyle maçta 1-0 öne geçerken, 77 dakikada video hakem yine sahneye çıktı. Jordi Alba’nın defans arkasına pasında Deulofeu’nun ağlara giden vuruşunda yardımcı hakem bu kez ofsayt bayrağını kaldırdı. Orta hakem Felix Zwayer bu pozisyonda bir kere daha video hakeme başvururken, Deulofeu’nun ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golü video hakemin ikazıyla geçerli sayıldı. Böylece İspanya, video hakemin ‘yardımıyla’ sahadan 2-0 galip ayrılmış oldu. 
Ligde çok şeyler değişecek
Önümüzdeki sezon Türkiye ile birlikte birçok Avrupa ülkesinde hayata geçirilecek olan sistemin maçların sonucunu nasıl etkileyeceği de çarpıcı bir şekilde gözler önüne serilmiş oldu.  Tarihi karşılaşma sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Yapılan yorumlarda, “Artık geçmişteki hiçbir maçın sonucundan emin olamayız” görüşü dikkati çekti. Karşılaşmada ayrıca iki golde hatalı karar veren Alman yardımcı hakemler de eleştiri topladı. Video hakem uygulaması geçen eylül ayında İtalya ile Fransa arasında oynanan hazırlık maçında test edilmiş fakat orta hakemle temas kurulamamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...