Fenerbahçe'nin ilk hedefi geleceğin kadrosunu kurmak değil

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin ilk hedefi geleceğin kadrosunu kurmak değil

SPOR Haberleri

Son 3 sezonda zirveden uzak kalan sarı-lacivertliler, şampiyonluğu her şeyin önüne koymuş durumda. Fenerbahçe yönetimi bu sene de 4. yıldız gelmezse camiada taşların yerinden oynamasından çekiniyor.

M. Emin ULUÇ

Aykut Kocaman’la yeni bir sayfa açan Fenerbahçe’de bütün hesaplar şampiyonluk üzerine yapılıyor. Kocaman, “Mücadele ettiğimiz bütün kulvarlarda şampiyonluk hedefliyoruz” dese de, sarı-lacivertlilerini öncelikli hedefi Süper Lig’de zirve yapmak. Zira önce Galatasaray’ın ardından da üst üste iki kez Beşiktaş’ın şampiyonluklarına şahit olarak 4. yıldız hevesini 3 sene ertelemek zorunda kalan sarı-lacivertli camiada sabır taşı çatlamak üzere. 2018’deki seçimi de göz önünde bulunduran Başkan Aziz Yıldırım’ın daha önce “Ben varken gelemez” dediği Aykut Kocaman’la buzları eritmesinin ardında yatan gerçek de bu. Şampiyonluk sevdası, eski kırgınlıklarının hepsinin ötelenmesine neden oldu.

Tecrübeli isimler ön planda

Bir oy farkla başkanlık koltuğuna oturduğu 1998’den bu yana ilk kez Ali Koç gibi güçlü bir rakiple yarışmak zorunda kalacak olan Başkan Aziz Yıldırım, 4. yıldız gelmezse koltuğunu kaybetmekten endişe ediyor. Yönetim içinde “Şampiyonluk giderse biz de gideriz” endişesi yaşanırken bu durum transfer hamlelerinde belirleyici oluyor. Yönetimin, mecburen getirdiği Aykut Kocaman da sıfır risk stratejisiyle adam alıyor. Bu süreçte önemli olan genç ve yetenekli olan oyuncuların Fenerbahçe’ye kazandırılması değil, şartlar ne olursa olsun takımı şampiyonluğa taşıyacak isimlerin alınması. Valbuena, Dirar gibi yaşlı oyuncuların alınması, Kameni ve Jeremy Mahtieu’yla flörtün nedeni de bu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...