Beşiktaş savunmasını hem marka hem de çok sağlam yapma peşinde

Düzenleyen:
Beşiktaş savunmasını hem marka hem de çok sağlam yapma peşinde

SPOR Haberleri

Bir tarafta pense; Real Madridli yıldız... Diğer tarafta Hırvat duvarı Vida. Kontrol kalemi ise Marcelo

Kara Kartal’da neler oluyor? Aslında hem çok şey hem de hiçbir şey. Hem çok hareketlilik var hem de somut bir gelişme yok. Sebebi ekonomik, stratejik ve biraz da duygusal. Şampiyonluk sonrası siyah-beyazlılar maksimum 3 takviye yapacaktı. Ancak evdeki hesap transfer sürecine şu an için uymadı. Öncelikli bölgeler stoper ve forvetti. Bir stoper düşünülürken ekonomik sebeplere dayalı olarak 2’ye çıkması söz konusu. Çünkü Marcelo Guedes’in satışı düşünülmüyordu. UEFA ile yapılan anlaşma gereği satmadan oyuncu alamayan yönetim, Marcelo’yu Lyon’a verip oradan gelecek parayı da transfere harcamayı düşünüyor. 
Marcelo kalırsa 1 takviye
Stoper konusunda öncelikli isim Dinamo Kiev’de forma giyen Hırvatlar’ın savunma duvarı Domagoj Vida. Kulübüyle 1 yıllık daha mukavelesi bulunan oyuncuda sorun görünmüyor ancak bonservisi konusunda pazarlıklar var. Siyah-beyazlılar kaleci Boyko ve bir miktar (2 milyon avro) para önerip beklemeye geçti. 28 yaşındaki futbolcu uzun vadeli düşünülüyor. Bir diğer isim ise daha önce de gündeme gelen Pepe. Real Madrid ile mukavelesi sona eren Portekizli savunmacı için görüşmeler sürüyor. İmza parası ile birlikte yıllık maliyeti 6 milyon avroya kadar çıkan 34 yaşındaki oyuncudan indirim bekleniyor. Eğer Marcelo giderse iki ismin de beraber transferi söz konusu. Aksi takdirde 1 isimle de idare edilebilir.

Beşiktaş’a yakın

Şu anda Portekiz Millî Takımı ile Konfederasyon Kupası’nda bulunan Pepe konusunda ülke basınında da haberler vardı. Portekiz gazeteleri, Real Madrid’le yolları ayrılan Pepe’ye Inter ve PSG’nin de talip olduğunu ama tecrübeli ismin Beşiktaş’a yakın olduğunu yazdı. Pepe’nin millî takımda Quaresma’dan da detaylı bilgiler aldığı belirtiliyor.

Devler Ligi için şart
Pepe transferinde artı ve eksiler var ama en önemli etki Şampiyonlar Ligi... Çünkü kariyerinin önemli bir bölümünü Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederek geçiren Pepe’nin tecrübesi Beşiktaş’a artı kazanımlar sağlayabilir. Ayrıca onun varlığı çevresini ve diğer oyuncuları da pozitif manada etkileyebilir.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...