Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş 'Tok alıcı' duruşundan taviz vermiyor

Düzenleyen:
Beşiktaş 'Tok alıcı' duruşundan taviz vermiyor

SPOR Haberleri

“Kimseye mecbur değiliz” havasında acele etmeden kulüp çıkarları ön planda tutuluyor. Örnek mi? Jeremain Lens

Kara Kartal’da belirsizlik çok ama duruş konusunda asla taviz yok. Transferdeki farkı geçen sezonki Mario Gomez örneğinde anlaşılmıştı siyah-beyazlıların. O dönem ne olmuştu? Galatasaray, Mario Gomez’e talip olmuş, Fiorentina da 9 milyon avro bonservis bedeli talep etmişti. Fikret Orman yönetimi ne yaptı? Mario Gomez’i bedava kiraladı ve eğer satılırsa “Bir sonraki satışından da pay alırım” dedi. Şu anda 525 bin avro hak edişi var. Pazarlık gücünü inanılmaz geliştiren ve başarının da etkisiyle elini güçlendiren Beşiktaş şu anda “tok alıcı” rolünde. “Kimseye mecbur değiliz” düşüncesinde ve yıldızlar değil kulüp ön planda. Peki ne yapıyor?
Parlatma garantisi
Siyah-beyazlılar transfer görüşmelerinde oyuncunun durumunu iyi analiz ediyor. Mesela mukavelesi 1 yıl kalmış futbolcunun 6 ay sonra serbest kalma ihtimalini masaya koyup fiyatı düşük tutuyor. Kulübünde sorunlu olan veya kadro fazlası oyuncuları “parlatma garantisi” veriyor. Mario Gomez, Talisca ve Aboubakar örneğinde olduğu gibi. Ve bunu yaparken de oyuncuyu yeniden vitrine çıkarmanın bedelini ya ödediği parayı geri alarak veya satışına komisyon ekleyerek yapıyor. Şu anda stoper konusunda Pepe’de karar kılan ve Vida’yı da hazırda tutan yönetim, forvet için Aboubakar’ın durumunun nihayete ermesini bekliyor. Sonuca göre bakılacak.
Şartlara uyarsa...
Kanat düşüncesinde ise bilindiği gibi geçen sezonu Fenerbahçe’de geçiren Jeremain Lens’e teklif yapılmıştı. Kulübü Sunderland, Hollandalı futbolcuyu Fenerbahçe ve bazı Avrupa kulüplerinin istemesine bağlı olarak rekabet gücüyle rakamı yüksek tutmuştu (6 milyon avro bonservis). Siyah-beyazlılar 2019’a kadar mukavelesi olan Lens için kiralama formülünü de sundu. Fenerbahçe’nin geri adım attığı Lens’in gönlü Türkiye’de. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde olması oyuncuyu cezbediyor. Kanat transferin zorunlu görmeyen Fikret Orman yönetimi, şartları istedikleri noktaya gelirse ancak Hollandalı oyuncuyu kadrosuna katmayı planlıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...