HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'nın doping skandalı futbola sıçradı!

Düzenleyen: /
Rusya'nın doping skandalı futbola sıçradı!
Rusya, Futbolcu, Doping, Haber

SPOR Haberleri

İngiliz Daily Mail Gazetesi, çarpıcı bir haberle okuyucularının karşısına çıktı. Gazeteye göre; 2014 Dünya Kupası'nda forma giyen tüm Rus futbolcular; doping şüphesiyle inceleme altında.

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Rusya'da doping skandalı hakkında yürütülen soruşturma futbola da sıçrayacak gibi görünüyor. 2014 Dünya Kupası'nda mücadele eden 23 Rus futbolcunun da FIFA tarafından doping soruşturması altında olduğu ortaya çıktı. İddiaların kaynağı ise; İngiliz Daily Mail Gazetesi. 

Devlet destekli sistematik doping yapıldığının belirlenmesinin ardından başta atletizm olmak üzere birçok sporda cezalar alan Rusya'da 1000'den fazla sporcu, Dünya Anti-Doping Ajansı'nın takibine takılmıştı. Söz konusu sporculardan 34'ünün futbolcu olduğu ve 23'ünün de 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer aldığı öne sürülüyor. Daily Mail'e konuşan bir FIFA yetkilisi, ''Rus futbolcular hakkındaki doping suçlamalarını soruşturma aşamasındayız'' diyerek iddiaları doğruladı.

Şu anda 2017 Konfederasyonlar Kupası'na ev sahipliği yapan Rusya'nın kadrosunda 2014 Dünya Kupası'nda oynayan 5 futbolcu yer alıyor. Igor Akinfeev, Denis Glushakov, Maksim Kanunnikov, Aleksandr Samedov ve Yuri Zhirkov, FIFA soruşturmasında doping testleri yeniden incelenen isimler arasında.

Daily Mail'ın haberinde yer alan iddiaya göre; bazı Rus oyuncuların idrar örnekleri doping testine girdikleri sırada temiz örneklerle değiştirildi ve Rusya Spor Bakanlığı yetkilileri, sporculardan alınan örneklerin incelenmesi sırasında Anti Doping Ajansı'na baskı uyguladı.

Soruşturma hakkında gazeteye konuşan Dünya Anti-Doping Ajansı Eski Başkanı Dick Pound, "Dünya Kupası öncesinde FIFA'nın üzerinde hassas ve büyük bir sorumluluk bulunuyor. Futbolda uzun yıllardır doping sorunu kurumsal olarak yok sayılıyor. Bunu birçok FIFA sunumunda gözlemledim ve hiçbir problem yokmuşçasına fantezi dünyasında yaşadıklarını söyleyebiliim. Bu dosyayı üzerinde kesinlikle ciddiyetle durmalılar" diyerek görüşlerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...