Beşiktaş'ta kadro planlaması Şenol Güneş'e kalsa; Kimse gitmesin

Düzenleyen:
Beşiktaş'ta kadro planlaması Şenol Güneş'e kalsa; Kimse gitmesin

SPOR Haberleri

Yönetim Caner, Talisca, yeni alınacak forvet ve stoper transferi için satışa mecbur. Kaynak bulmak şart

Siyah-beyazlılarda kime niyet kime kısmet. Sezon sonunda Başkan Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve Teknik Direktör Şenol Güneş görüşmesinde tecrübeli hoca kaliteli takviyelere parmak basmıştı. Ancak şu andaki görüntü konuşulandan biraz farklı. Farkı da mevcut durumun korunması bile yeterli görünür hale geldi. Şenol Güneş geçen sezonki kadronun bozulması taraftarı değil. Vincent Aboubakar’ın, Talisca’nın kalmasını ve stopere bir oyuncu takviyesinin durumu kurtarmak adına yeterli olduğu görüşünde. Caner’in bonservisini alan ve Talisca’yla 1 sezon daha kiralık devam etmeye karar veren siyah-beyazlılarda yeni transfer için kaynak şart. UEFA ile yapılan anlaşmaya göre satmadan oyuncu alamayan Fikret Orman yönetimi, planlanan hedefin dışına çıkmak durumunda kalıyor. 

Ederini bulan yok
Takımın en önemli oyuncusu olan Marcelo’nun da satışa çıkarılmasının ana sebebi bu. Mustafa Pektemek, Aras Özbiliz. Pedro Franco, Milosevic elde kalmış görünüyor. Bu isimlerle yolları ayırıp en azından 5 milyon avroya yakın bir kâr planı içinde olan yönetim, yeni transferde bonservis alımını ikinci planda tutuyor. Real Madrid ile mukavelesi sona eren Pepe’yi cazip kılan konu da bonservisinin olmaması. Gerçi imza parası istiyor ama yönetim pazarlıklarını sürdürüyor. Şenol Güneş’in raporunda Portekizli savunma oyuncusu önemli yer tutuyor. Güneş, Pepe’nin Şampiyonlar Ligi tecrübesine işaret ediyor. Forvet konusunda da Güneş’in önceliği ne yapıp edip Vincent Aboubakar’ın alınması yönünde.

Gökhan İnler ‘Tamam’ derse
Siyah-beyazlılarda başkana göre kadrodaki en kariyerli oyuncu konumunda bulunan Gökhan İnler geçen sezon bir türlü süreklilik sağlayamamıştı. Fikret Orman yeni sezonda daha fazla süre alacağını söylediği Gökhan İnler konusunda hesapta olmayan gelişmeler ortaya çıktı. Her ne kadar satış düşüncesi yoktu ama Trabzonspor talip oldu. Yönetim de az da olsa yeni bir kaynak oluşturacağı için olumlu baktı. Tek problem, çok iyi bir Beşiktaşlı olan ve fedakârlık yaparak siyah-beyazlıları tercih eden Gökhan İnler’i iknaya kaldı. 32 yaşındaki isim “Evet” derse kulüpler bazında mesele çıkmaz gibi görünüyor.

Töre’nin çok çalışması gerekiyor
Geçen sezon kârlı bir işle West Ham’a 3 milyon avroya kiralanan Gökhan Töre beklenenin çok uzağında kalmıştı. Fiziki olarak yetersiz görülen ve West Ham’dan döner dönmez yeni sezon hazırlıklarına başlayan Töre’nin durumu Şenol Güneş’in raporuna bağlı. Formayı adaletli dağıtan tecrübeli teknik adam “Hazır ve formda bir Gökhan Töre’ye kimse hayır diyemez” görüşünde. Töre’yi kalması hâlinde ciddi bir Babel ve Quaresma rekabeti bekliyor.

HOCA’YA GÖRE; PEPE GELSİN ABOUBAKAR KALSIN
Şenol Güneş’e göre en güçlü yanları hücumdaki zenginlikleri... Orta alandan başlayan kalitenin ileride de kendini gösterdiğini belirten Şenol Güneş yönetimle görüşmesinde Aboubakar’ın takımda tutulması gerektiğini ısrarla vurguluyor. Pepe takviyesinin de savunma güvenliği ve tecrübesi açısından önemli olduğuna işaret ediyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...