Fenerbahçe'de Aykut Kocaman yeniden dümene geçti

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman yeniden dümene geçti

SPOR Haberleri

Futbolcu olarak 2 lig şampiyonluğu, 3 de gol krallığı, teknik adam olarak ise rekorları altüst ettiği takımın ikinci defa başında. NEREDE KALMIŞTIK!

M. EMİN ULUÇ - O Fenerbahçe’nin yaşayan efsanelerinden birisi… Hem futbolcu hem de teknik direktör olarak sarı-lacivertli camianın gönlünde taht kurmuş bir isim Aykut Kocaman. 1988’de henüz 23 yaşında bir delikanlıyken futbolcu olarak kapısından içeri girdiği kulüpte 2 lig şampiyonluğu yaşadı. Bir kere Cumhurbaşkanlığı, 2 kere de Başbakanlık Kupası’nı kaldırdı. Tam 3 defa gol krallığına ulaşarak “Kral” unvanını fazlasıyla hak etti. 1996’da gelen unutulmaz şampiyonluğun ardından Fenerbahçe’den buruk bir şekilde ayrılsa da dönüşü muhteşem oldu.

Efsane kral oldu
Aykut Kocaman, futbolcu olarak ayrıldığı Fenerbahçe’ye 14 yıl sonra teknik direktör olarak geri dönerken, yakaladığı başarılarla kral unvanının yanına efsane apoletini ekledi. Türkiye Kupası’nda 29 yıllık hasreti bitiren, takımını Avrupa’da finalin eşiğine getiren Kocaman, toplamda 108 maça çıkarak, Fenerbahçe’nin en istikrarlı teknik direktörü oldu. 2012-13’te 64 maçlık performansla, bir sezonda takımıyla en çok resmi maça çıkan teknik adam olarak Türk futbol tarihine geçen Aykut Hoca, 18 maçla da bir sezonda Avrupa’da en çok maça çıkan teknik direktör unvanını aldı.

Bir adı da rekor
Fenerbahçe için forma terleten, saçlarını beyazlatan Aykut Kocaman’ın kırdığı rekorlar bununla da sınırlı değil. Kocaman döneminde kulüp tarihine geçen başarılar elde eden Fenerbahçe, 12 maçlar lig tarihinin deplasmanda üst üste kazanma rekorunu kırdı. Sarı-lacivertliler, ayrıca 47 maçta yenilmeyerek, önemli bir seriye imza attı. Fenerbahçe, yine Aykut Kocaman yönetiminde şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında çıktığı 17 maçın 16’sını kazanan sarı-lacivertliler, en iyi devre performansını sergiledi. Ve bugün EFSANE GERİ DÖNDÜ…

Başa bela oldular
Fenerbahçe’nin kadroda düşünmediği oyuncuların hâlâ takım bulamaması sıkıntıya sebep oluyor. Emenike, Wiel, Stoch, Ozan ve Volkan Şen takım arayışlarını sürdürse de henüz hiçbir kulüple anlaşabilmiş değil. Oyuncuların bu sebeple mecburen kamp kadrosunda yer alması bekleniyor.

Son karar Kameni
Kaleci arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Malaga’nın file bekçisi Carlos Kameni ile anlaştı. 33 yaşındaki Kamerunlu’nun 2+1 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. Kameni’ye yıllık 2 milyon avro verileceği, Malaga’ya ise 1 milyon avro bonservis ödeneceği öğrenildi.

Neden saçların beyazlamış hocam!
Aykut Kocaman önce sahadaydı işi gol atmaktı, sonra kulübeye geçti takımı yönetti. Ardından takım elbiseyi giyip sportif direktörlüğe soyundu. Müteakiben Konya turu yaptı. Şimdi yeniden eşofmanlı ve saçı sakalı biraz daha ağarmış hâlde. Hey gidi günler!

KOCAMAN MESAJLAR
Güzel günler bizi bekliyor

¥ Fenerbahçe çok yetenekli oyunculardan kurulu çok kaliteli bir takım. 
¥ Şimdi çalışma zamanı. Modern futbolun değerlerine ulaşmalıyız.
¥  Sezon içi sakatlıkları en aza indirecek sistemler uygulayacağız.
¥ Futbolcular fedakârlık yapacak, acı çekecek sonra keyif alacak.

1.498 gün sonra 
Aykut Hoca, Samandıra’daki son antrenmanına tam bin 498 gün önce, 21 Mayıs 2013’te çıkmış, ertesi gün Ankara’da Trabzon’u yenerek üst üste ikinci Türkiye Kupası’nı kaldırmış ve Fenerbahçe’ye veda etmişti. Üç yıllık Fenerbahçe kariyerinde büyük başarılar yaşayan Kocaman’ın saçları 3 Temmuz kumpası sebebiyle beyazlamıştı.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...