Nur Tatar, ilk dünya şampiyonluğuna imza attı

Düzenleyen:
Nur Tatar, ilk dünya şampiyonluğuna imza attı

SPOR Haberleri

67 kiloda tatamiye çıkan millî sporcu finalde ABD’li Paige McPherson’u 6-4 yenerek şampiyon oldu ve bir kere daha göğsümüzü kabarttı

Tekvandodaki gururumuz Nur Tatar Askari kariyerinin ilk dünya şampiyonluğuna imza attı. Güney Kore’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan millî sporcumuz finalde ABD’li Paige McPherson’u yenmeyi başardı. Nur Tatar Askari dünya şampiyonluğunun yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda hanesine 120 puan ekleyerek büyük bir avantaj elde etti. Finalde ABD’li rakibesi karşısında ilk raundu 0-0 geçen Nur Tatar, ikinci rauntta ise 2-1’lik skorla geriye düştü. Son bölümde rakibi karşısında atak bir mücadele sergileyen sporcumuz maçtan 6-4 galip ayrılarak ilk defa dünya şampiyonluğuna ulaştı. Organizasyondaki madalya beklediğimiz Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ise ikinci turda elenerek şaşırtmıştı. 
Sıra Zeliha’da
Organizasyonda ülkemizi temsil eden 19 yaşındaki Avrupa üçüncüsü Zeliha Ağrıs da adını yarı finale yazdırdı. Madalyayı garantileyen Ağrıs, yarı finalde Özbekistan’dan Dinorahon Mamadibragimova ile finale yükselmek için karşılaşacak. Millî tekvandocu, rakibini yenmesi durumunda Letonyalı Inese Tarvida ile Rus Tatiana Kudashova müsabakasının galibiyle dünya şampiyonluğu için karşılaşacak. Yarı final ve finaller bugün 13.00’te başlayacak.
Bakan Kılıç kutladı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Millî Sporcu Nur Tatar Askari için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi: Sporcumuzun güçlü rakibelerini geride bırakarak dünya şampiyonu olması bizleri gururlandırdı. Altın madalyanın kazanılmasında emeği geçenlere ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

NUR’UN GURUR TABLOSU

OLİMPİYATLAR
Bronz (2016 Rio)
Gümüş (2012 Londra)
DÜNYA ŞAMPİYONALARI
Altın (2017 Muju - G. Kore)
Gümüş (2015 Chelyabinsk - Rusya)
AVRUPA ŞAMPİYONALARI
Altın (2012 Manchester - İngiltere)
Gümüş (2010 S. Petersburg - Rusya)
Gümüş (2016 Montreux - İsviçre)
Bronz (2014 Bakü - Azerbaycan)
AVRUPA OYUNLARI
Bronz (2015 Bakü - Azerbaycan)
AKDENİZ OYUNLARI
Altın (20136 Mersin)
UNIVERSIADE
Bronz (2015 Gwangju - Çin)

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...