Venus Williams tarihin eşiğinde!

Düzenleyen:
Venus Williams tarihin eşiğinde!

SPOR Haberleri

Wimbledon'da Büyük Britanyalı Johanna Konta'yı 2-0 mağlup eden Venus Williams 8 yıl sonra finale çıktı. Wimbledon'da 9. kez final oynayacak 37 yaşındaki sporcu, Martina Navratilova'nın ardından (1994) bu turnuvada şampiyonluk mücadelesi verecek en yaşlı 2. isim olacak. Venus ayrıca kupayı kaldırdığı takdirde, 1968'de başlayan Açık Dönem'de Wimbledon'ı kazanan en yaşlı isim unvanını elde edecek.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, tek kadınlarda Büyük Britanyalı Johanna Konta'yı 2-0 mağlup eden ABD'li Venus Williams, finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın 10. gününde, tek kadınlarda 10 numaralı seribaşı Williams ile 6 numaralı seribaşı Konta karşılaştı.

Williams, bir saat 13 dakika süren müsabakada rakibini 6-4 ve 6-2'lik setler sonucunda 2-0 mağlup ederek, turnuvada 9. kez finale kaldı.

2009'dan sonra Wimbledon'da final oynayacak Venüs Williams (37 yaş - 27 gün), Martina Navratilova'nın ardından (1994 | 37 yaş, 258 gün) bu prestijli turnuvada şampiyonluk mücadelesi verecek en yaşlı 2. isim olacak. Venüs şampiyonluğa ulaştığı takdirde de 1968'de başlayan Açık Dönem'de kupayı kaldıran en yaşlı oyuncu olacak. 

Wimbledon'da 5 defa şampiyon olan ABD'li tenisçi, finalde 14 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza ile karşılaşacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...