10'un vedası

Düzenleyen:
10'un vedası

SPOR Haberleri

Yıllardır sarı-kırmızılıların gönüllerini fetheden Hollandalı yıldızı Dursun Özbek yönetimi kapı önüne koydu

Galatasaray taraftarları gitmemesi için büyük uğraş vermesine rağmen Wesley Sneijder’in sözleşmesi feshedildi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Sneijder’in 2017-18 sezonunda garanti ücreti olan 4.5 milyon avrodan feragat ettiği, ayıca Hollandalının 3 yıl süre içerisinde Türkiye’de başka bir futbol kulübüne transfer olması durumunda 20 milyon avro tazminat ödeyeceği belirtildi. Galatasaray, Seneijder’in geçen seneden kalan 1.7 milyon avro alacağını da ödeyecek. Galatasaray’a 2013 yılının ocak ayında İtalya’nın Inter takımından transfer edilen 33 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımla 2 lig, üçer Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 8 kupa sevinci yaşadı. Sezon öncesi kampına götürülmeyen Sneijder, bir süredir Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bireysel çalışma yapıyordu. 
FENER’E GİDERSE 20 MİLYON € CEZA
Wesley Sneijder’in sözleşmesi feshedilirken, Galatasaray fesih şartlarına önemli bir madde ekledi. Buna göre Hollandalı yıldız  2018 mayıs ayına kadar Türkiye’den başka bir kulübe giderse 20 milyon avro ceza ödeyecek. Sneijder’in, Fenerbahçe’ye ya da Başakşehir’e transfer olabileceği konuşuluyordu. Yıldız oyuncuya son olarak Antalyaspor talip olmuştu.
TARAFTARLAR ÇILDIRDI!
Sneijder’in gönderilmesinin ardından sosyal medyada sarı-kırmızılı taraftarlar çılgına döndü. Dursun Özbek yönetimine isyan eden taraftarlar, Östersunds yenilgisinden dolayı sorumlu tuttukları Başkan Özbek ve teknik direktör Igor Tudor’un istifa etmesi için #TudorÖzbekDurmasın hashtagi ile istifa çağrısında bulundular. Sosyal medyada en çok paylaşılan yorum ise “Madrid’e karşı tarih yazarken Dursun ve Tudor yoktu. Östersunds faciasında Sneijder yoktu, Dursun Özbek ve Tudor vardı” oldu. 
2018’İ GÖREMEDİ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetimi, 2015 Ekim ayında Sneijder’in sözleşmesini 3 yıllığına uzatmıştı. Hollandalı yıldız imza töreninde yaptığı açıklamada, “Futbolu Galatasaray’da bırakmak istiyorum. 2018 sonrası futbolu bırakırsam hocalık yapmak istiyorum. Umarım 2018 sonrası burada olurum” demişti. 
 
 
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...