Hamaldı, saman balyası taşıdı, şimdi altın kemerin sahibi

Düzenleyen:
Hamaldı, saman balyası taşıdı, şimdi altın kemerin sahibi

SPOR Haberleri

Çiftçi bir aile. Hamallıkla geçen bir çocukluk. 17 yaşında keşfedilme ve elinden tutulma. 30 yaşında 1 numara olma. FİLMİN ADI: İSMAİL BALABAN

Son yıllarda görülmemiş derecede büyük heyecana sahne olan Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri önceki gün sona erdi... Erdi ermesine ama gönüllerde yıllardır unutulmayacak tat bırakarak. Türkiye, İsmail Balaban’ı tanıdı, sevdi, tarzına, cesaretine kısa boyuna rağmen kendinden neredeyse 2 kat uzun pehlivanlara kafa tutuşuna hayran kaldı. Ki o efsane Recep Kara’yı devirip finalde de Orhan Okulu’nun sırtını yere getiren pehlivandı. Peki kimdi bu İsmail? Çiftçi bir aile olan Hasan-Ümmü Gülsüm’den olma... Antalya Elmalı Akçay köyünden. 1987’li. İkizi var. Küçük yaşta güreşe merak sarıyorlar ama ne bilen var ne duyan. Ta ki 17 yaşına kadar. Eski yağlı güreşçi Ziya Talan, onları keşfediyor elinden tutuyor. O ikizler bahçelerde hamallık yapıyor geceleri saman balyaları taşıyor, hem de gururla. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de desteğiyle yolları Kırkpınar’a kadar uzanıyor. İsmail Balaban 2013’te de Şaban Yılmaz ve Recep Kara gibi efsaneleri geçip finale kalmış ve o zaman Ali Gürbüz’e kaybetmişti ki, Gürbüz dopingli çıkınca birincilik ona verilmişti. Bir sene sonra da finalde Fatih Atlı’ya kaybeden Balaban bu yıl herkesi yere serdi. Finale kadar güreşin bütün stillerini, kendisinin de kabiliyetini ortaya koyarak sempati de kazandı, başarı da. İzleyenlere Kırkpınar’ı daha da sevdirdi. Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi İsmail Balaban hayalini kendi deyimi ile bileğinin hakkıyla gerçekleştirdi. Antalya, ailesi, yakınları ve köyü bayram etti. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...