Galatasaray, isimsiz Östersunds'la berabere kaldı ve Avrupa'ya veda etti

Düzenleyen:
Galatasaray, isimsiz Östersunds'la berabere kaldı ve Avrupa'ya veda etti

SPOR Haberleri

Aslan (!) Avrupa Ligi 2. tur ön eleme rövanşında Nouri’nin penaltı golüne Ahmet Çalık’la karşılık verebildi. Bir zamanların UEFA Kupası şampiyonu Cimbom 3. turu göremedi

Burhan Can TERZİ

Büyük bir şok yaşamıştı Galatasaray camiası geçen hafta... Sarı-kırmızılı takım UEFA Avrupa Ligi Eleme Turu 2. Ön Eleme ilk maçında İsveç’in vasat ekibi Östersunds’a 2-0 mağlup olmuştu. Futbolcuların henüz hazır olmadığı bahane edilmişti... Dün gece Galatasaray’ın, turu geçmek için 3 farklı kazanması gerekiyordu. Teknik Direktör Igor Tudor da iddialıydı. Maçın ilk düdüğüyle beraber, Stadı dolduran taraftarın da muhteşem desteğiyle Galatasaray rakip kaleye yüklendi. Bir an önce gol bulmak isteyen Cimbom sağdan Linnes ve Sinan ile soldan Carole ve Yasin ile akın etti ama son bölgede doğru hamleler yapılamadı. İlk 10 dakikalık bölümün ardından G.Saray’ın yoğun baskısı azaldı ve klasik set oyununa dönüldü. Gol gelmedikçe sinirler gerilmeye başlarken 27’de Yasin’in ceza sahasının sağından yaptığı vuruş az farkla auta çıktı. 33’te Selçuk uzaklardan şansını denedi top dışarıya gitti. 40’ta Linnes müsait pozisyonda kaleciye takıldı. 45+2’de de Sinan 6 pasın içinde direğe takılınca devreye 0-0 girildi.

Östersunds tarih yazdı

Galatasaray en az 3 fark yapması gereken maçın ilk yarısında 1 gol dahi atamamıştı ama yine de “Yok yok Galatasaray bu takımı eleyecek daha 45 dakika var” görüşü hakimdi. Fakat kronometreler 60’ı gösterdiğinde statta herkes donup kaldık... Ani atak sonucu penaltı kazanan Östersunds’ta Nouri takımını öne geçirdi: 0-1. G.Saray’ın artık yemeden 4 gol atması gerekiyordu. Galatasaray’dı bu olmazları başarırdı ama sahadaki oyuncu grubu G.Saray forması giydiğinin farkında mıydı, G.Saray ruhunu taşıyor muydu; işte tüm mesele bu... 69’da Ahmet Çalık’ın golü sadece tabelayı değiştirdi. 90 dakika sonunda Aslan kahrı, Östersunds ilk Avrupa Kupası imtihanında turu geçmenin sevincini yaşadı: 1-1.

Tudor facia sonrası umut dağıttı: Mükemmel olacak

Galatasaray’ın Avrupa’daki en yüz kızartıcı sonucu almasının ardından teknik direktör Igor Tudor son derece rahattı. Maç sonunda futbolcuların ellerinden geleni yaptığını söyleyen Hırvat çalıştırıcı, “Yarım saat konuşabilirim ama hep bahane gibi gelecektir. Bu maç 1,5 ay sonra oynansa kesinlikle farklı olurdu. Geri geleceğiz. Yeni bir takım yapıyoruz. Aramıza yeni arkadaşlar katılacak. Bu sene bizim için mükemmel geçecek” dedi. Sonuç için özür dileyen ancak tavırlarında mahcubiyet bile sezilmeyen Tudor, taraftarın istifa tepkileri için, “İstifa etsem hoşunuza gider herhalde. Bir hoca olarak elimden geleni yapmaya, en iyi kadroyu çıkarmaya çalıştım” diye konuştu. 

Galatasaray, isimsiz Östersunds'la berabere kaldı ve Avrupa'ya veda etti

Galibiyeti unuttu
 
Avrupa kupalarında çıktığı son 7 maçta galip gelemeyen Galatasaray, son 18 müsabakasında ise sadece 1 defa kazanabildi. Cimbom 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u eleyip son 16’ya kalmasından sonra büyük bir çöküş yaşadı.
 
Carole ıslıklandı
 
Müsabakaya ilk 11’de başlayan Lionel Carole, oyunda alındığı sırada tribünlerin büyük tepkisiyle karşılaştı. Maç içinde yaptığı top kayıplarıyla dikkati çeken oyuncu, 56. dakikada yerini Eren Derdiyok’a bırakırken, taraftarların ıslıkları altında sahadan ayrıldı. 
 
Forma için beklediler!
 
Östersundslı oyuncular maç sonu Galatasaray forması için bekledi! 20 yıllık kulübün ilk defa Avrupa arenasına çıkan oyuncularının, bir zamanlar Avrupa’yı titreten sarı-kırmızılı takımın soyunma odasının önünde beklemesi gecenin en ilginç detaylarından biriydi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...