HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TSK teröristlerin kullandığı silahın fotoğrafını paylaştı

Düzenleyen: /
TSK teröristlerin kullandığı silahın fotoğrafını paylaştı
Şırnak, Beytüşşebap, Operasyon, M-4 Piyade Tüfeği, Haber

SPOR Haberleri

TSK, 6 teröristin etkisiz hale getirildiği hava destekli operasyonda ele geçirilen ABD yapımı M-4 piyade tüfeğine ait fotoğrafları paylaştı.

Genelkurmay Başkanlığından daha önce yapılan bilgilendirmede, 23’üncü Sınır Tümen Komutanlığı tarafından Şırnak/Beytüşşebap'ta den icra edilen, "Şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener Operasyonu" kapsamında 6 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilmişti.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLDİ
Bugün yapılan bilgilendirmede ise operasyonda ele geçirilen malzemelerden özellikle M-4 piyade tüfeğine ait fotoğraflara dikkat çekildi.


TSK teröristlerin kullandığı silahın fotoğrafını paylaştı
ABD yapımı M-4 piyade tüfeği

SEÇKİN BİRLİKLER KULLANIYOR
Bilgilendirmede, silahın dış kaynaklı oluşuna ve özellikle özel kuvvetler gibi seçkin birlikler tarafından kullanıldığına vurgu yapıldı.

KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ, KALAŞNİKOF, EL BOMBASI...
Bilgilendirmeye göre, operasyonlarda bir adet M-4 piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, muhtelif 400 adet fişek, 15 adet el yapımı patlayıcı, 11 adet el bombası, bir adet gece görüş dürbünü ve dört adet telsiz ele geçirildi.

VAN OPERASYONU
Öte yandan Van Gürpınar'da devam eden operasyon kapsamında tespit edilen dört sığınak içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan 500 gram amonyum nitrat ve çok miktarda muhtelif malzeme bulundu.

MARDİN'DE ELE GEÇİRİLENLER
Mardin Derik’te de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 155 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve iki adet el bombası ele geçirildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...