İşte 3. Fatih Terim dönemi

Düzenleyen:
İşte 3. Fatih Terim dönemi

SPOR Haberleri

Fatih Terim'in A Milli Takımı’ın başındaki 3. dönemi de son buldu. Türkiye Futbol Federasyonu ile karşılıklı anlaşarak görevinden ayrılan Terim, Milli Takım’ı EURO 2016'ya taşımayı başarmıştı. Şimdi 3. Terim dönemine kısaca göz atıyoruz.

Milli Takım’ın başındaki ilk 2 döneminde büyük başarılar elde eden Fatih Terim, Ağustos 2013'te Abdullah Avcı'nın yerine bir kez daha göreve çağrıldı. O dönemde Galatasaray'ı çalıştıran Terim, Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanacak 4 maçta takımı yönetmeyi kabul etti. Milliler, Terim yönetiminde Andorra, Romanya ve Letonya’yı yenerek kendisini yeniden Dünya Kupası'na katılma potasında bulsa da Hollanda karşısında alınan yenilgi hayalleri söndürüyordu. Terim, yine de başarılı geçen bu dönemin ardından Galatasaray ile yollarını ayırdı ve Türkiye Futbol Direktörü unvanıyla Milli Takım’ın başına geçme kararı aldı. Hedef, Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmekti. Milliler grup maçlarına çok kötü başladı. Her geçen maç umutlar biraz daha kırılıyordu. Ancak bitiş çizgisine çok iyi gelen Milli Takım, Selçuk İnan’ın İzlanda karşısında son dakikada attığı frikik golüyle en iyi 3. olarak EURO 016'ya katılmaya hak kazandı. 

EURO 2016'YA PRİM TARTIŞMALARI DAMGA VURDU
EURO 2016'ya ise prim tartışmaları damga vurdu. Milliler büyük tartışmalar arasında önce Hırvatistan; sonra da İspanya’ya kaybetti. Türkiye, son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenip grubunu 3. bitirmesine karşın en iyi 4 üçüncü arasına giremeyince ilk turda Fransa'ya veda etti. Terim, Avrupa Şampiyonası sonrası radikal kararlar aldı. Özellikle Arda Turan'ın Milli Takım’dan kesilmesi geniş yankı uyandırdı. Deneyimli teknik direktör daha sonra, başta Arda Turan olmak üzere Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi oyunculara yeniden Milli Takım’ın kapılarını açtı. Terim'in o dönem Arda Turan için "Milli Takım’a aldım ama gönlüme almadım" sözü çok konuşuldu. 

2018 Dünya Kupası Elemeleri’ne beklenen başlangıcı yapamayan Türkiye, daha sonra üst üste aldığı Kosova ve Finlandiya galibiyetleri ile yeniden iddiali hale geldi. Bu dönemde gündemdeki adamsa bir kez daha Arda Turan oldu. Yıldız oyuncu, gazeteci Bilal Meşe'ye saldırdığı için Terim tarafından evine gönderilince Milli Takım’ı bıraktığını açıkladı. Terim’in Milli Takım ile yollarının ayrılmasını tetikleyen olay ise Alaçatı'da bir restoranı bastığı iddiasıydı. Bu konunun Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili olmadığını dile getiren Terim, daha sonra federasyon yetkilileriyle karşılıklı anlaşarak görevini bırakma kararı aldı. Böylece Milli Takım’da 3. Fatih Terim dönemi de sona ermiş oldu.

ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNDE 43 MAÇA ÇIKTI
A Milli Takım, Fatih Terim'in üçüncü döneminde 43 maça çıktı. Ay-yıldızlı takım bu dönemdeki maçlardan, birini hükmen olmak üzere 27'sini kazandı, 9'unu yitirdi, 7'sinde de berabere kaldı. Milliler, 23'ü resmi, 20'si özel bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 69 gol atıp, 38 gol yedi. Türk Milli Takımı, söz konusu dönemde sadece 8 maçta gol yollarında suskun kalırken, 18 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Türkiye Futbol Direktörlüğünün yanı sıra A Milli Takım'ın başında bulunan Terim, ay-yıldızlı ekipte bir maçlık ilk deneyimi hariç, üç dönem görev yaptı. A Milli Takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 135 maçta biri hükmen olmak üzere 70 galibiyet aldı. Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 68 resmi ve 67 özel maçta 33 kez berabere kaldı, 32 kez de mağlup oldu. Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 205 gol atan milliler, kalesinde ise 139 gol gördü. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...