Başakşehir, PLAY-OFF turu ilk maçını kaybetti

Düzenleyen:
Başakşehir, PLAY-OFF turu ilk maçını kaybetti

SPOR Haberleri

16’da Escudero’nun golüyle geriye düşen temsilcimiz ikinci yarıda bambaşkaydı. Elia skoru eşitledi ama Yedder 84’te turuncu-lacivertlileri hüzne boğdu

Murad Tamer - Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’ne katılma fırsatı yakalayan temsilcimiz Medipol Başakşehir, play-off eleme turu ilk maçında İspanyolların kupa avcısı ekibi Sevilla’ya İstanbul’da 2-1 mağlup oldu. Oysa ikinci yarıda galibiyet ‘ha geldi, ha geliyor’ diyorduk. Ama tecrübe farkı ortaya çıktı maç sonunda. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur altında başlayan maçın henüz başında Elia ve Mossoro ile golle burun buruna geldi turuncu-lacivertliler. Ardından Sevilla iyice yarı sahamıza yerleşti. Müthiş bir baskı uygulayan İspanyollar karşısında temsilcimiz o alışıldık pas oyununu sergilemekte çok zorlanıyordu. Güç farkı bariz bir şekilde ortaya çıktı. 16’da Sevilla’nın sol beki Escudero’nun sol çağrazdan ceza sahasına girer girmez çektiği sert şut ağları havalandırdı: 0-1. Visca 4 dakika sonra vurdu, top direği sıyırdı. Abdullah Avcı ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı ama temsilcimiz bambaşkaydı. 

84’te şoke olduk
Yağmur da Başakşehir de etkisini artırdı. Emre’nin 51’de serbest vuruştan çektiği şut direği yaladı. 61’de ‘gol’ diye ayağa kalktık ama Visca’nın ceza sahası içinden sert şutu kaleciden sekti, direkte patladı. Hemen ardından en organize atağımızda Adebayor çok müsait pozisyonda kaleci Rico’yu geçemedi. Sonunda beklediğimiz gol 64’te maçın en etkili oyuncularından biri olan Elia’dan geldi ve skor eşitlendi: 1-1. Visca’nın yerine giren Kerim Frei rakip savunmayı oldukça zorluyordu. Galibiyet golü gelecek gibiydi. Sevilla bunalmış bir şekilde temsilcimizin ataklarını savuşturuyordu. Ancak 84’te ani gelişen atakta Yedder filelerimizi havalandırdı: 2-1. Kerim Frei’in 90+2’deki şutu da direğe takılınca temsilcimiz sahadan mağlup ayrıldı. Yine de skor değil belki ama Başakşehir’in ikinci yarıdaki oyunu rövanş için umut verdi. 

RÖVANŞ 22 AĞUSTOS’TA
Başakşehir ile Sevilla arasındaki Şampiyonlar Ligi play-off turu eşleşmesinin rövanşı 22 Ağustos Salı günü İspanya’da oynanacak. Temsilcimize tur atlayabilmesi için 1-0 ve 2-1 dışındaki her türlü galibiyet yeterli olacak. Beraberlikler de Sevilla’ya yarayacak. 

363 gün sonra seri sona erdi
Başakşehir’in iç sahadaki yenilmezliği dün gece Sevilla karşısında son buldu. Temsilcimiz evinde en son 363 gün önce Shakhtar Donetsk’e UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde mağlup olmuştu.

Yağmur zorladı
Medipol Başakşehir-Sevilla karşılaşmasına yağmur damgasını vurdu. Maçın başlamasıyla şiddetini artıran yağmur sebebiyle bir süre yayıncı kuruluş da teknik arıza yaşadı ve reklam girmek zorunda kaldı. Şiddetli yağış sebebiyle futbolcuların da topu kontrol etmekte çok zorlandığı görüldü.

Eljero Elia, Başakşehir forması giydiği ilk dört resmi maçta üç gol attı. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...