Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş, Porto'yu yıktı

Düzenleyen:
Beşiktaş, Porto'yu yıktı

SPOR Haberleri

Kara Kartal Talisca’yla öne geçti... Tosic kendi kalesini vurdu... Cenk Tosun’un bazukası, Babel’in akıl dolu plasesi Türkiye’ye bayram yaptırdı... Şenol Güneş’in talebeleri Devler Ligi’ne süper başladı...

Dragao Stadı’nda 147 milyon avroluk Porto ile 129 milyon avroluk Beşiktaş’ın kapışmasında kağıt üzerinde favori bir Porto vardı. Sahada sürprizi Kartal yaptı. Liginde 5’te5 yapan ve hiç gol yemeden Porto’nun kalesinde Şampiyonlar Ligi’nde en fazla maça çıkan (165) Casillas bulunuyordu. 6 sezon Porto forması giyen ve aşkını gizlemeyen Quaresma duygularını belli etmedi belki ama futbolu seyre değerdi. Üçüncü bindirmesinde ve 13. dakikadaki ortasında Talisca kafayı kullandı: 0-1. 18’de Torres’in direğe çarpan topu şanstı ancak 21’de şanssız ve artık klasik haline gelen bir durum yaşandı. Eski Aslan Telles’in kornerinde boşta kalan Tosic yine kaleyi şaşırdı, Fabri’yi avladı: 1-1. 28’de ise Cenk kalitesini bir kez daha belgeledi. Casillas’ı ceza sahası dışından sobeledi: 1-2.
4 gol de 3 puan da bizim
İlk yarıda 9 şutta 3 isabet bulup 2’sini gol yapan Kartal, yüzde 53-47’lik bir topa hakimiyet de gösterdi. Porto ikinci yarıya iki değişiklikle ve risk alarak başladı, oyunu Beşiktaş sahasına yıkmaya çalıştı. Kısmen de yıktı. En net fırsatı ise 55’te Beşiktaş buldu. Q7’nin kornerinde Cenk’in vuruşu yan ağlarda kaldı. 61’de bomboş kalan Tiquinho’ya Fabri izin vermedi. 63’te Marcano’nun kafa şutunu direk dibinde Oğuzhan çıkardı. Güneş, dakikalar 65’i gösterdiğinde Porto akınlarını kesmek için Medel takviyesi yaptı. Ardından da (73’te) oyunu ileride tutmak adına Negredo hamlesi geldi. Ve 86’da rahatlatan gol de keyif verdi. Ağları havalandıran Babel “Bu iş bitti” dedi. Sonuç mu? Dört golü atan da 3 puanı alan da Portekiz’de tarih yazan da Kara Kartal’dı.
 > Uğur Aktan

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...