Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Slovenya, İspanya'yı dağıttı!

Düzenleyen:
Slovenya, İspanya'yı dağıttı!

SPOR Haberleri

EuroBasket 2017'de ilk finalist Slovenya oldu. Yarı finale gelinceye kadar kendisi gibi yenilgi yüzü görmeyen İspanya'yla karşı karşıya gelen Slovenya karşılaşmadan 92-72 galip ayrıldı ve turnuva tarihinde ilk kez finale yükseldi.

EuroBasket 2017 yarı final ilk maçında İspanya'yı 92-72 yenen Slovenya, turnuva tarihinde ilk kez finale yükseldi. 

EuroBasket 2017'de ilk finale çıkan ekip Slovenya oldu. Üst üste 10. yarı finalini oynayan İspanya karşısında, maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Slovenya, özellikle üçlük atışlarındaki yüksek yüzdeyde dikkat çekti. 

İlk çeyrekten itibaren sazı eline alan Slovenya, çeyreği 25-19 önde tamamladı. 2. çeyrekte de skor üstünlüğünü sürdüren Slovenya, Goran Dragic önderliğinde iyi oyununa devam etti ve devreyi de 49-35 önde tamamladı. 

İspanya'nın dış şutlarda düşük isabet bulmasının da etkisiyle Slovenya, farkı iyice açtı ve 3. çeyreği 16 sayı farkla 57-73 önde tamamladı. 

İspanya son çeyrekte farkı kapatmak isterken; Slovenya buna izin vermedi. Üçlük yağmuruna bu çeyrekte devam eden Slovenya'da, Goran Dragic'in bitime 6 dakika kala attığı üçlükle fark 21 sayıya çıktı: 82-63 

Kalan dakikalarda İspanya'nın çabaları sonuç vermezken; farkı maç sonuna kadar koruyan Slovenya karşılaşmadan 92-72 galip ayrıldı ve tarihinde ilk EuroBasket finaline yükseldi. 

Üçlüklerde 14 isabet bulan Slovenya'nın en skorer isimleri 15'er sayıyla Anthony Randolh ve Goran Dragic oldu. Slovenya'da Klemen Prepelic 13, Banvit forması giyen Gasper Vidmar ise 12 sayıyla galibiyetin mimarı oldular. Slovenya'nın 18 yaşındaki genç yıldızı Luka Doncic ise 11 sayılık performans sergilerken, 12 ribaunt aldı, karşılaşmayı 8 de asistle tamamladı.

İspanya'yı maç boyunca ayakta tutmaya çalışan Paul Gasol'un 16 sayısı ise takımının yenilgisini önleyemedi.

Slovenya, pazar akşamı 21.30'daki final maçında Rusya-Sırbistan maçının galibiyle karşı karşıya gelecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...