HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Düzenleyen:
Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?
Gs Bursa Maçı Geniş Özeti Ve Golleri, Galatasaray Bursa Özet, Galatasaray Bursa Maçı Özet İzle, Gs Bursa Özet, Gs Bursa Maçı Kaç Kaç Bitti, Galatasaraty Bursa Özeti Ve Golleri İzle, Gs Bursa Skor Kaç Kaç, Galatasaray Bursa Kaç Kaç Bitti?, Haber

SPOR Haberleri

Bursaspor Galatasaray maçı geniş özeti ve golleri izle ile ilgili detaylar bu haberde. Süper Lig'in 6. haftasında lider Galatasaray, Bursaspor'a konuk oldu. Peki Bursaspor - Galatasaray maçı kaç kaç bitti? İşte GS-Bursa maçı geniş özeti ve golleri...

Galatasaray Bursaspor maçı geniş özeti ve golleri burada! Galatasaray, Bursa deplasmanından 3 puanı söküp aldı. Süper Lig'de geride kalan 5 haftada zirveyi bırakmayan Galatasaray, bu maçı kazanarak liderliğini sürdürüyor. Peki Bursaspor - Galatasaray maçı kaç kaç bitti? Futbolseverler, Bursaspor-Galatasaray maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı? gibi detayları arıyor. GS - Bursa maçı golleri ve geniş özeti de sizler için bu haberde derledik. İşte Galatasaray Bursa maçı geniş özeti ve golleri... Bursaspor, Süper Lig’in 6. haftasında bu akşam konuk ettiği Galatasaray ile ligde 97. kez karşı karşıya geldi. beIN Sports ekranlarından şifreli yayınlanan Bursaspor Galatasaray maçı, turkiyegazetesi.com.tr adresinden canlı olarak aktarıldı. İlk yarının 14. dakikasında Dzon Delarge'nin bulduğu golle devreyi 1-0 önde kapatan Bursaspor, 73'te Sofiane Feghouli ve 81'de Tolga Ciğerci'nin golüne engel olamadı. Mücadelenin geride kalan dakikalarında da başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray, Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönerek puanını 16'ya yükseltti. Galatasaray, haftayı Fenerbahçe deplasmanından mağlubiyetle kapatan en yakın rakibi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 3'e çıkardı. İşte Bursa GS maçı geniş özeti ve golleri...

BURSASPOR 1-2 GALATASARAY GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Galatasaray liderliğini pekiştirdi

5 haftada topladığı 13 puanla Süper Lig’de zirveye yerleşen Galatasaray, dün akşam lider unvanıyla Bursaspor’a misafir oldu. Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa maçındaki gibi etkili bir futbolla net galibiyet hedefliyordu. Ama Cimbom karşılaşmaya tutuk başladı. 5’te sağda topla buluşan Barış Yardımcı, Stancu’yu gördü. Rumen golcü müsait pozisyonda gol vuruşunu yapamadı. G.Saray 5 dakikalık şokun ardından, oyuna ağırlığını koymaya başladı. 10’da Belhanda, Titi ve Agu’dan sıyrılıp şutunu çekti ama savunmadan seken top kalecide kaldı. 12’de Gomis kaleyi karşıdan gören noktadan sağ köşeye sert vurdu, Harun gole yine izin vermedi. Aslan, tam golü bulacak derken, Bursa kontrataktan sonuca gitti. 14’te Kembo-Ekoko, Mariano’dan sıyrıldıktan sonra topu soldan ceza sahası içerisine yolladı. Fernando’nun temas ettiği top Delarge’a geldi ve Kongolu topu ağlara yolladı: 1-0. Bursa, 23’te Stancu ile ikinci gole çok yaklaşırken, 33’te Tolga’nın kafasında Harun kalesinde devleşti.

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Tudor risk alınca

Galatasaray, ikinci yarıya daha saldırgan başladı. 55’te Tolga’nın etkili şutuna Aziz Behich engel olurken, 60’ta da Maicon kafa vuruşunda Harun’a takıldı. Golün gelmesi gecikince Igor Tudor, oyuna müdahale etti ve Yasin ile Feghouli’yi oyuna sürerken iki kenar bekini kulübeye çağırdı. Cimbom’un bütün oyun düzeni değişti. Sarı-kırmızılılar bu riskin karşılığını 73. dakikada aldı. Belhanda’nın korner vuruşunu Harun yumruklayarak uzaklaştırdı. Ceza sahasının hemen dışında, hafif sağda bulunan Feghouli sol ayağıyla uzak köşeye muhteşem bir kesme yaptı ve skoru dengeledi: 1-1. Ama Aslan 1 puana razı değildi ve saldırmaya devam etti. 80’de sahneye sezonun flaş ismi Tolga Ciğerci çıktı. Savunmadan seken topta, ceza yayına hareketlenen Tolga, ayak içiyle sağ köşeye nefis bıraktı, Cimbom’a 3 puanı getirdi: 2-1.

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Avrupa'nın zirvesinde

Dün G.Saray’a üç puanı getiren Tolga Ciğerci gol sayısını 5’e çıkardı. 2013-14 sezonunda Hertha Berlin formasıyla tek gol kaydeden Tolga Ciğerci, 3 sezon aradan sonra serisini 5’e çıkararak Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig dâhil en fazla gol atan orta saha oyuncusu oldu. Tolga maçın ardından, “Bugün kolay olmayacaktı. 1. yarı çok pas hatası yaptık. Ondan sonra 2. yarı daha baskı yapıp iyi mücadele ettik. Hak ettik galibiyeti” derken, “Geçen seneden bu yana ne değişti?” sorusu üzerine: “Aslında fazla bir şey değişmedi. Ben geçen seneki gibi oynuyorum. Geçen sene de denedim ama olmadı. Bu sene vurduklarım gol oluyor. İnşallah böyle devam eder” temennisinde bulundu. 

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

"Kontratak bizi öldürdü"

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, “Topu tutamadık 2. yarıda. Kontratak oyununu da iyi oynamadık. Doğrusu bu da bizi öldürdü. İlk yarıda topa daha çok sahip olmuştuk. Galatasaray’ı tebrik etmek gerekiyor” açıklaması yaptı. 

Serdar Aziz’e protesto

Bursaspor’dan G.Saray’a transfer olan Serdar Aziz top her ayağına geldiğinde ev sahibi tribünlerince ıslıklandı. Serdar maç sonrası, “Burada güzel yıllarım geçti. Büyük bir galibiyet aldık. Bana tepkiler oldu ama sağlık olsun” sözlerini kullandı.  

Aslan ilki yaşadı

G.Saray Süper Lig’de bu sezon bir ilki yaşadı. Geride kalan 5 haftada rakipleri karşısında geriye düşmeyen sarı-kırmızılıların bu istatistiği Bursaspor deplasmanında sona erdi. Bursaspor 14. dakikada Delarge’ın attığı golle rakibi önünde 1-0 öne geçti.

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Tudor yaptığı değişikliklerle maçı çevirdi

Bursa karşısında 1-0 mağlup durumdayken maçı kazanmasını bilen Galatasaray’da Teknik Direktörü Igor Tudor, yaptığı hamlelerle geceye damga vurdu. Dakikalar 64’ü gösterdiğinde Cimbom gerideydi. Hırvat hoca Yasin ile Feghouli’yi oyuna sürerken, 2 kenar beki Mariano ile Latovlevici’yi kenara aldı. Bu sezon izleyenleri 4-1-4-1 ile 4-2-3-1 düzenine alıştıran Tudor, 4-5-1 ile 3-6-1 karışımı oyun akışında değişen bir modele geçiş yaptı. Fernando’yu, Serdar ile Maicon’a daha yaklaştıran ve aralarına çeken Tudor Yasin’i, Mariano’nun bölgesine itse de klasik bek gibi oynatmadı ve Yasin sağ açık görevlerini de ekstradan üstlendi. Tolga çizgiden merkeze yaklaştı, Rodrigues kanat değiştirdi, takımda hemen hemen herkesin görev bölgesi oynadı. 17 dakika içinde de Galatasaray 2 gol buldu ve 3 puan haneye yazıldı. 

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Feghouli Karabük maçında on birde 

Maçın ardından konuşan Tudor, “Taktiksel değişiklikteki amaç kazanmaktı. Deyim yerindeyse acı çektik. Bazen bu tip galibiyetler takım ruhu için etkili. Önemli bir galibiyet ama bazen galibiyetlerde bile ders almak gerekebilir. Bu öyle bir maçtı” derken, “Fantastik bir ikinci yarı geçirdik. Oyunun genelinde Galatasaray kazanmayı hak etti. Burada galip gelmek kolay değil” sözlerini kullandı. Hırvat çalıştırıcı Feghouli için de, “Onu bu tip goller atsın diye getirdik. Feghouli üst düzey, klas bir oyuncu. Biliyorsunuz uzun bir sakatlıktan döndü ve yavaş yavaş ilk 11 için hazır hale geliyor. Şu anda gözüken Karabük maçına ilk 11 başlayabilir” şeklinde konuştu. 

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

Bursaspor: 1 - Galatasaray: 2 | Maç sonucu

Galatasaray, Bursaspor'a da acımadı. Lig lideri, konuk olduğu Bursaspor'u 1-0 geri düştüğü maçta 2-1 yendi, 6. haftada 5. galibiyetini elde etti. Sarı Kırmızılılar'a 3 puanı getiren goller Feghouli ve Tolga Ciğerci'den geldi. Galatasaray, bu sonuçla Beşiktaş ile arasındaki farkı 3'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü. 

Galatasaray seyir zevki yüksek maçta Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yendi. Konuk ekibi galibiyete taşıyan isimler 2. yarıda  attığı gollerle Feghouli ve Tolga Ciğerci oldu. Ev sahibi ekip, 14. dakikada Delarge'ın golüyle 1-0 öne geçmesine karşın, üstünlüğünü koruyamadı. 

Haftanın dikkat çeken maçında Bursaspor, Galatasaray'ı konuk etti. İki takımın da galibiyet hesapları yaptığı maçta ev sahibi ekip 14. dakikada 1-0 öne geçti. Galatasaray, golün ardından oyunu rakip yarı alana yıkıp, 11. dakikada penaltı beklese de ev sahibi ekip, kontra ataklarla gol aradı. Muslera'nın, 23. dakikada net golü önlemesi maçın kırılma anlarından biri oldu. 

Galatasaray'da değişiklik yok!

İlk yarının sonlarına doğru oyunda iyice üstün olan Galatasaray buna karşın, gol bulamadı ve Bursaspor devreyi 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarının ilk 10 dakikası durgun bir görüntüye sahne olurken, 64. dakikada Tudor'dan ilginç bir hamle geldi. Hırvat teknik adam, sağ ve sol bek oyuncuları Latovlevici ve Mariano'yu oyundan alırken, Yasin ve Feghouli'yi sahaya sürdü. Bu değişiklik, 73'te semeresini verdi ve Feghouli cezasahası dışından harika bir vuruşla skoru eşitledi. 

81'de ise Tolga Ciğerci'nin golü geldi. Bu sezon ortaya koyduğu futbolla takımının en golcü ismi olan Tolga, ceza yayı içinden şık bir plase vuruşla ağları havalandırdı ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. 

İki takımın kalan dakikalarda çabası sonuç vermedi ve Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Sarı Kırmızılılar, puanını 16'ya çıkararak, en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 3'e çıkardı. 

2 maçlık galibiyet serisi sonlanan Bursaspor ise 9 puanda kaldı. 

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

 MAÇTAN DAKİKALAR

Maçta ilk tehlikeli atak Bursaspor'dan geldi. 5. dakikada sağ kanattan Barış Yardımcı'nın altıpas sol ön çizgisi üzerine gönderdiği topa Stancu hareketlendi. Ancak Rumen oyuncu topu boş kaleye gönderemeyince ev sahibi ekip mutlak golden oldu. 

11. dakikada Belhanda cezasahası sağ içinde Titi ve Mikel Agu'yu şık çalımla geçip kaleye şutunu çekti. Agu'dan sekip kaleci Harun'u geçen top kaleye yöneldi. Kaleci Harun son anda çizgide topu yatarak kontrol ederken; Rodrigues'in çizgide topa müdahele düşüncesinde hakem Galatasaraylı oyuncunun faulünü tespit etti. 

12. dakikada Gomis, ceza yayı üzerinde kontrol ettiği topu üç oyuncuya rağmen kaleye gönderdi. Son anda Harun topu soluna yatarak kornere gönderdi. 

GOL: 14. dakikada Bursaspor, golü buldu. Galatasaray yarısahasının sol ortalarında Kembo-Ekoko, Mariano'dan sıyrıldıktan sonra yerden pasını ceza sahası içerisine gönderdi. Fernando'dan seken topla arka direkte buluşan Delarge vuruşunu yaptı ve Galatasaray ağlarını havalandırdı, Bursaspor: 1- Galatasaray: 0.

Delarge, 14. dakikada Bursaspor'u 1-0 öne geçirirken; gol sonrası büyük sevinç yaşadı.
23. dakikada Bursaspor, yine gole yaklaştı. Barış Yardımcı, cezasahası sağ yan çizgisi yakınından arka direğe ortaladı. Cezasahası sol içinde demarke durumda topla buluşan Stancu vuruşunu yaptı. Kaleci Muslera son anda topu ayaklarıyla kornere gönderdi ve mutlak golü önledi.

34. dakikada Tolga Ciğerci gole yaklaştı. Sol kanattan cezasahasına gönderilen ortaya Tolga Ciğerci zor pozisyonda kafayı vurdu. Kaleci Harun son anda uzanarak topu kornere gönderdi. 

35. dakikada Mariano'nun sağ çizgiden yaptığı ortaya Gomis kafayı vurdu. Top az farkla sol direğin yanından auta gitti

39. dakikada baskıyı artıran Galatasaray, Garry Rodrigues'le gole yaklaştı. Latovlevici'nin sol kanattan yaptığı ortada top savunmadan sekip ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Rodrigues'in önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda Titi, son anda topu kornere gönderdi ve mutlak golü önledi. 

42. dakikada orta sahadan aldığı topla Galatasaray ceza sahası önüne kadar ilerleyen Badu'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı. 

Bursaspor 1-2 Galatasaray maç özeti ve golleri İzle | GS-BURSA Geniş Özeti İzle?

2. YARIDAN DAKİKALAR

55. dakikada sağ kanattan cezasahası içerisine gelen topu Tolga Ciğerci göğsüyle kontrol edip ardından voleyle kaleye göndermek istedi. Aziz Behich'e çarpan top üstten kornere gitti. Tolga Ciğerci pozisyonda penaltı olduğu itirazı yaptı, hakem devam dedi. 

Galatasaray'ın en golcü oyuncusu Batefimbi Gomis bu sezon ilk kez bir maçta gol atamadı.
60. dakikada Galatasaray beraberliğe çok yaklaştı. Belhanda'nın soldan ortasında Maicon altıpas ön çizgisi yakınında kafayı vurdu. Sol direğin yanından kaleye doğru giden topu son anda Harun çıkardı. Gomis'in hareketlendiği topu son anda defans çıkardı ve Sarı Kırmızılılar mutlak fırsattan yararlanamadı. 

64. dakikada Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, iki beki de oyundan alındı. Mariano ve Latovlevici kenara alınırken; Feghouli ve Yasin oyuna girdi. 

66. dakikada Bursaspor, büyük bir fırsat yakaladı. Batalla'nın getirip cezasahası sol yan çizgisi yakınına bıraktığı topu Ekoko altı pas ön çizgisi üzerine ortaladı. O nokdaya hareketlenen Batalla'nın dokunduğu topu Muslera son anda dokunarak kornere gönderdi ve mutlak golü önledi. 

GOL: 73. dakikada Garry Rodrigues, ceza sahası sol ön çizgisi yakınında sert vurdu. Kaleci Harun son anda topu sağına yatarak çıkardı ve mutlakk golü önledi. Kornere giden topu Belhanda kullandı. Harun'un yumrukladığı top cezasahası sağ ön çizgisi üzerine geldi. Feghouli, düzelterek sol ayağıyla müthiş bir aşırtma çıkardı ve topu ağlarla buluşturarak maça eşitlik getirdi, Bursaspor: 1 - Galatasaray: 1. 

77. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşuna altı pas ön çizgisi yakınında Serdar Aziz kafayı vurdu. Top sağ direğin yanından auta gitti. 

GOL: Galatasaray, Tolga Ciğerci'nin 81. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Yasin Öztekin'in sağ kanattan yaptığı ortada Cristian Titi topu uzaklaştırmak istedi. Ancak ceza yayı içerisine gelen topu Tolga Ciğerci şık bir plase vuruşla Harun Tekin'in solundan ağlarla buluşturdu. 

Tolga Ciğerci, Gomis'le birlikte Galatasaray'ı taşımaya devam ediyor.

Kalan dakikalarda iki takımın çabası da sonuç vermedi Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Bursaspor: 1 - Galatasaray: 2

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Süleyman Özay

Bursaspor: Harun Tekin, Barış Yardımcı (Dk. 62 Paschal), Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Agu, Badu, Delarge (Dk. 75 Yusuf Erdoğan), Batalla, Ekoko (Dk. 82 John), Stancu

Galatasaray: Muslera, Mariano (Dk. 64 Yasin Öztekin), Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici (Dk. 64 Feghouli), Fernando, Ndiaye, Rodrigues (Dk. 84 Denayer), Tolga Ciğerci, Belhanda, Gomis

Goller: Dk. 14 Delarge (Bursaspor), Dk. 73 Feghouli, Dk. 81 Tolga Ciğerci (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 68 Serdar Aziz, Dk. 75 Maicon (Galatasaray)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...