HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dilmen'den Tudor ile ilgili ilginç benzetme!

Düzenleyen: /
Dilmen'den Tudor ile ilgili ilginç benzetme!
Rıdvan Dilmen, Galatasaray, Bursaspor, İgor Tudor, Haber

SPOR Haberleri

Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Bursaspor deplasmanından 2-1 galip geldiği maçın ardından konuştu.

Bursaspor'un 1-0 üstünlüğü ile biten ilk yarıyı yorumlayan Dilmen, "Galatasaray ilk kez geriye düştüğü için defosu ortaya çıktı. Geriye doğru pozisyonlar buldular. Galatasaray da karambolle pozisyonlar buldu. Bursa çok iyi bir teknik adamla başladı. Çok keyifli oluyor. 3-1 ya da 2-2 olabilirdi. Bursa maçı bulması için 2'yi bulmak zorunda. Galatasaray mutlaka atacaktır. Bursa ikiyi atarsa da Galatasaray çıkacacağı için kontra atak da bulabilirler. Çok tempolu maç oluyor. Fırat Aydınus bayağı bir koşmak zorunda kaldı. Tudor'un ikinci yarı Feghouli'yi oyuna alması lazım.
 
Gomis'ten başka silah da ortaya çıkmamış oluyor. Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biri Fernando. Antrenörün ikinci yarıda mutlaka sol önde olan Tolga'yı beklememesi lazım. Rodrigues ve Feghouli kanatları olması lazım. Dikkat edilirse atılan şutlar Bursaspor'dan dönüyor. Maicon ağır bir oyuncu ve her savunma arkasına atılan top sıkıntı yaşatır. Mariano çıkıyor ama Latovlevici uzun toplarda çıkmaya çalışıyor. Sol için kanat oynayacak adam lazım. Ben bu maçın 1-0 bitme ihtimalini çok zor görüyorum." ifadelerini kullandı.
 
Öncelikle şunu söyleyim. Dün 50 bin kişi bugün 30 bin kişi futbol adına çok olumlu. Galatasaray'ı genel anlamda beğendim. Sürekli öne doğru oynadıkları için beğendim. Değişikliklerden sonra 2-3 dakika bocaladılar ama sonra toparladılar.
 
Hiç yana, geriye pas yok. Sürekli ileri doğru oynamaya çalışan. Hata yapmaya zorlayan. Skora bakmadan hep kendi oyununu oynayan bir Galatasaray var. Akıllı bir galibiyet aldılar. Şut var, orta var, gol var... 
 
Tudor daha önce hiç bir teknik direktörde görmediğim bir değişiklik yaptı. Risk aldı. Bu bir rus ruletiydi ve Tudor bunu kazandı.
 
"Tudor takıma cerrahi müdahale yaptı..."
 
Ben böyle teknik direktörleri seviyorum; Adını koyamadığınız bir şey yapmak... Tudor yeni bir şey denedi. Bunu başardı. Tudor basit yoldan bir takıma antobiyotik vererek tedavi edecekken. Takıma farklı bir şeyler yaptı. Cerrahi müdahale yaptı.
 
"Sonuna kadar yarışta olacaklarını gösterdiler..."
 
Galatasaray bugün şampiyonluk yarışında sonuna kadar olacağını gösterdi. Galatasaray şu an taraftarın istediği futbolu oynuyor.
 
"Fernando, Atiba'nın en formda hali gibi..."
 
Galatasaray'ın görünmeyen kahramanı Fernando. Hem yama yapıyor, hem de hücum oyuncularını ileri itiyor. Kolay değildir bunları yapmak. Beşiktaş'lı Atiba'nın en formda hali gibi oynuyor. Galatasaray'da kimin alanı boşalırsa Fernando oraya gidiyor. Her deliği o kapıyor. İyi de pas dağıtıyor. Demekki Manchester City'de kolay top oynanmıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...