HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trabzonspor'da gol yükünü Burak Yılmaz çekiyor

Düzenleyen: /
Trabzonspor'da gol yükünü Burak Yılmaz çekiyor
Burak Yılmaz, Trabzonspor, Haber

SPOR Haberleri

İddialı girdiği 50. yılında sezona kötü başlayan bordo-mavililer krala duacı. Transferi lige zor yetişen yıldız oyuncu takımın 14 golünün 7’sine imza attı.

Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Burak Yılmaz, attığı 7 golle takımını sırtlayan isim oldu. 2016-17 sezonunun ilk 6 haftasında sadece 3 gol atabilen ve gol yollarında sıkıntı yaşayan Trabzonspor, 2017-18 sezonuna ise atılan gol bakımından etkili başladı. Geride kalan 6 haftada 14 gol kaydederek ligin en golcü takımları arasında yer alan bordo-mavililerde sezon başında takıma katılan Burak Yılmaz, attığı 7 golle takımın en skorer ismi oldu. Trabzonspor forması ile bu sezon 5 maçta toplam 378 dakika süre alan 32 yaşındaki forvet oyuncusu, gol krallığı yarışında da iddialı konumda yer aldı.

Diğer golcüleri solladı

Trabzonspor’da 2016-17 sezonu sonunda forvet oyuncuları Hugo Rodallega bordo-mavili forma ile çıktığı 15 lig maçında 6 gol kaydederken, 27 lig maçında forma giyen Dame N’Doye ise 5 defa fileleri havalandırabilmişti. Burak Yılmaz ise ligde çıktığı 5 maçta attığı 7 golle Rodallega ile N’Doye’un geçen sezon ligdeki gol performanslarının üzerine çıkmayı başardı. Bordo-mavililerde 2017-18 sezonunda 2 maçta 88 dakika forma giyen N’Doye henüz golle tanışamadı, 4 maçta 115 dakika süre alan Rodallega ise 2 gollük performans sergiledi. Bu arada 2016-17 sezonunda lig ve kupada toplam 22 maçta forma giyen ve ligde 4, kupada 2 gol atıp toplamda 10 asistlik performans sergileyen genç oyuncu Yusuf Yazıcı, 2017-18 sezonunda henüz golle tanışamadı. Yeni sezonda ilk 6 haftada tüm maçlarda süre alan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2 asistlik performans ortaya koydu.

Esteban şüphesi

Trabzonspor yönetimi Alanyaspor mağlubiyeti sonrası ipleri eline aldı. İlk olarak Ersun Yanal’ı tartışan idareciler, Onur’un yokluğunda forma şansı bulan Esteban’ın Alanyaspor maçında başının döndüğü için oyundan çıkması konusunda sağlık kurulundan detaylı rapor isteyecek. Kosta Rikalı eldivenin başının döndüğü için mi yoksa farklı bir nedenden dolayı mı oyuncan çıktığı araştırılacak. 

Goller 5 oyuncudan

Süper Lig’de ilk 6 haftalık bölümde rakip filelere 14 gol gönderen Trabzonspor’da goller 5 ayrı isimden geldi. 7 gol atan Burak Yılmaz takımdaki en golcü isim olurken, Rodallega, Olcay ile Kucka 2’şer, Onazi ise 1 gol kaydederek takımına gol yollarında katkı sağladı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...