HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ne Kross ne Pogba, onun adı Tolga

Düzenleyen: /
Ne Kross ne Pogba, onun adı Tolga
Tolga Ciğerci, Haber

SPOR Haberleri

Bursa maçında 3 puanı getiren isim olan G.Saray’ın parlayan yıldızı, Real Madridli Toni Kross’a benzetildi. 25’lik orta saha 6 maçta kaydettiği 5 golle Kross dâhil birçok yıldız ismi geride bıraktı.

Burhan Can Terzi

Galatasaray’da Tolga Ciğerci fırtınası esmeye devam ediyor. Geçen sezon yalnızca koşu mesafeleriyle ön plana çıkan ve sezon sonuna doğru artık ıslıklanmaya başlayan 25 yaşındaki oyuncu 2017-2018 sezonunda sarı-kırmızılıların en çok göze batan oyuncusu oldu.  Galatasaray, geriye düştüğü Bursa deplasmanında maçı çevirip 2-1 kazanırken sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren Tolga Ciğerci gol sayısını 5’e çıkardı. 2013-14 sezonunda Hertha Berlin formasıyla tek gol kaydeden millî futbolcu, 3 sezon aradan sonra tanıştığı gol serisini 5’e çıkararak Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig dâhil en fazla gol atan orta saha oyuncusu oldu. Bursaspor maçında Tolga’yı birçok kişi Real Madrid’in yıldızı Toni Kross’a benzetti ama Tolga 6 haftalık periyotta Kross’a da tepeden bakıyor. Real’in Alman yıldızı bu sezon sadece 1 gol atabildi. 

Tudor’u etkiledi

Tolga, sadece skora katkı sağlaması değil, oyun içindeki istatistikleriyle de dikkat çekiyor. Bursa mücadelesinde Tolga’nın 3 şutundan 2’si kaleyi bulurken, yüzde 90 oranında da pas isabeti yakaladı. 25 yaşındaki futbolcu Bursa maçındaki performansıyla teknik direktör Tudor’u da çok etkiledi. Önümüzdeki hafta Feghouli’yi ilk 11’de oynatacağını ifade eden Hırvat hoca, Tolga’dan vazgeçmeyecek ve Rodrigues’i kenara alacak. Şu an takımın en flaş ismi geçtiğimiz haftalarda gol krallığı sorusu üzerine “Ben işçiyim” açıklaması yapmıştı. Galatasaray yardımcı antrenörü Ayhan Akman, Tolga ile ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede “Tolga bu sezon solda oynuyor. Artık gole daha yakın. Bu da potansiyelinin ortaya çıkmasını sağladı” ifadelerini kullanmıştı.    

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...