Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi Beşiktaş'a müjdeli haber!

Düzenleyen:
Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi Beşiktaş'a müjdeli haber!

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlı takım, 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanırsa, kura çekimine 2. torbadan girecek. Play-of turu oynar ise kesinlikle seribaşı olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde Türk futbol tarihine geçen bir grup performansı gösteren Beşiktaş, son maçında Leipzig'i deplasmanda yenerek namağlup unvanının yanına 14 puan yazdırdı. UEFA organizasyonlarında 2017-18 sezonu adına 6 aylık dönem geride kalırken, 19 takım puanı toplayan Beşiktaş'ı geçebilen tek ekip 20 puanlı İngiliz temsilcisi Tottenham oldu. Grup performansıyla 10 puan elde eden Beşiktaş, 4'ü gruplarda yer alma, 5'i ise gruptan çıkma olmak üzere toplam 9 bonus puan alıp 19'a ulaştı. Siyah-beyazlılara aynı puandaki Bayern Münih, Paris Saint-Germain, Barcelona, Manchester City, Manchester United gibi devler eşlik ediyor.

AVRUPA'NIN İLK 22 TAKIMI ARASINDA

Beşiktaş, torba ve seribaşı konumlarını belirleyen 5 yıllık sıralamada da adeta uçuşa geçti. Bu sezonki puanlarıyla 57'yi bulan siyah-beyazlılar, Avrupa'nın ilk 22'si arasında yer alıyor. Üstelik Beşiktaş'ın gelecek sezon hesaptan düşecek 2013-14 puanı yok. Bu da siyah-beyazlıların gelecek sezon sonunda ilk 15'e girme ihtimalinin yüksek olması demek. Bu durumda Beşiktaş, 2019- 2020 sezonunda Devler Ligi kura çekimine 2. torbadan katılabilecek. Kartal bu sezon ligde ikinci olması halinde ise play-off turunda kesinlikle seribaşı olacak ve gruplara kalma ihtimali güçlenecek.
 
SON 16'YI GEÇERSE 50.2 MİLYON EURO

Avrupa'da geçen sezon Şampiyonlar Ligi ile başlayıp Avrupa Ligi ile devam eden yolculuğunda toplam 39 milyon 917 bin Euro kazanan Beşiktaş bu rakamı geride bıraktı. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldığı için 12 milyon 700 bin Euro alan siyahbeyazlılar 4 galibiyet, 2 beraberlikle 7 milyon Euro daha kazandı. Namağlup lider olarak G Grubu'nu lider tamamlayan Kartal, adını Son 16 turuna yazdırarak 6 milyon Euro'nun sahibi oldu. Havuzdan gelecek 18 milyon Euro'yla gelirini 43 milyon 700 bin Euro'ya çıkaracak olan Beşiktaş, çeyrek finale yükselmesi durumunda 6,5 milyon daha kazanacak. Siyahbeyazlılar, bunu başardığı takdirde toplam 50 milyon 200 bin Euro'yu kasasına koyacak. (Sabah)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...