Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dursun Özbek: Ezber bozan kulübüz

Düzenleyen:
Dursun Özbek: Ezber bozan kulübüz

SPOR Haberleri

Galatasaray Lisesi’nin modern eğitime geçişinin “150. Yılı Etkinlikleri” kapsamında Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu tarafından Türk Telekom Stadyumu’nda “Dün, Bugün ve Yarın Galatasaray’ın Spora Katkıları” başlıklı bir forum düzenlendi.

Burhan Can Terzi

Forumun açılış konuşmasını Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yaptı. Galatasaray’ın sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Özbek, “Galatasaray’ın bir futbol kulübü olarak kurulduğu günlerde ve takip eden on yıllarda bu topraklar üstünde başkalarının çizdiği senaryolara mahkûm olmak belki de bir zorunluluktu. Spor da bu durumdan ayrı düşünülemezdi. Fakat Galatasaray, tarihin her döneminde farklı olanı denedi, sporda ülke insanına ezberletilmişin dışında yeni bir tarih yaşattı” dedi. 

Başarı kimliğimize işlemiş

Galatasaray’ın, cimnastikten boksa; izcilikten yelkene kadar birçok spor branşının bu topraklarda filizlenmesini sağladığını ifade eden Özbek, “Doğrusunu söylemek gerekirse Galatasaray’ın sportif alanda başardıklarını, ilklerini, zaferlerini yazmak, bir envanter şeklinde sunmak çok kolay değil. Bugün dünyanın herhangi bir köşesinde Türkiye dediğimizde akla gelen birkaç kelimenin başında Galatasaray gelir. Bence bu başarılar kadar önemli olan Galatasaray’ın sporun her dalında bu ülke insanına yaşattığı ve aşıladığı sportif bilinçtir. Bu bilinç, “sporu spor olsun” diye yapmaktan çok daha ötede, Galatasaray’ın en iyi olma hedefini kimliğine işlemesi ve bunu da tarihin her döneminde başarmasıdır” diye konuştu. 
 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...