HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Anadolu Efes 84-89 Fenerbahçe Doğuş | Eurolig Maç Özeti İzle (Efesi FB basket maçı özeti)

Düzenleyen: /
Anadolu Efes 84-89 Fenerbahçe Doğuş | Eurolig Maç Özeti İzle (Efesi FB basket maçı özeti)
Efes Fener Basket Maçı, Fb Efes Maç Skoru, Efes Fb Kaç Kaç, Haber

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Doğuş ile Anadolu Efes Euroleague'in 19. haftasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Doğuş Anadolu Efes'i 89-84 mağlup edip 13. galibiyetini alırken, Anadolu Efes ise bu sezon 14. kez sahadan mağlup ayrıldı.

THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında Türk derbisinde Fenerbahçe Doğuş ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Doğuş, 98-84'lük skorla kazandı ve Euroleague'deki 13. galibiyetini aldı. Anadolu Efes ise 14. yenilgisini yaşadı.

TRİBÜNLERDE BÜYÜK GERGİNLİK

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş maçında iki takım taraftarları tribünlerde iç içe oturuyordu.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine dek Spor Büro polisleri, sık sık tribünlerde gerginlik çıkartan taraftarları salon dışına çıkardı. Ancak üçüncü çeyreğin sonlarında gerginlik zirve yaptı.

Bench'in hemen arkasındaki tribünlerde oturan Fenerbahçeli taraftarlar ile yanlarındaki Anadolu Efes taraftarları arasında tansiyon yükseldi.

Anadolu Efes 84-89 Fenerbahçe Doğuş | Eurolig Maç Özeti İzle (Efesi FB basket maçı özeti)

Kavgaya büyümeden müdahale eden Spor Büro polisleri, daha sonra Fenerbahçelilerin yoğunlukla oturduğu bölge ile Anadolu Efesliler arasına güvenlik görevlileri ile şerit çekti.

Pota arkasından sinkaflı tezahüratlar yapan Fenerbahçe taraftarlarına, diğer tribünlerdeki Anadolu Efes taraftarları alkışla karşılık verdi.

Anadolu Efes 84-89 Fenerbahçe Doğuş | Eurolig Maç Özeti İzle (Efesi FB basket maçı özeti)

Avrupa'da 60. Türk derbisi

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde oynanacak Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş maçı, erkek basketbolunda Avrupa arenasındaki 60. Türk derbisi oldu.

Kulüplerin yakın dönemde yaptığı önemli yatırımlarla büyük bir gelişim gösteren Türk takımları, son 23 yılda Avrupa arenasında Korac Kupası, Avrupa Ligi, Avrupa Kupası, EuroChallenge, FIBA Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda 59 kez birbirleriyle karşılaştı.

Avrupa'da ilk Türk derbisi 1995-1996 sezonunda Korac Kupası'nda oynandı. O zamanki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes), Korac Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'yle eşleşti ve Türk takımlarının birbirine Avrupa'da ilk kez rakip olduğu maç 16 Ocak 1996'da oynandı.

Rakibini deplasmanda 95-68 yenen Efes Pilsen, ikinci maçı 74-56 kaybetmesine rağmen sayı farkıyla yarı finale yükseldi ve sezon sonu Korac Kupası'nı müzesine götürdü.

Türk derbilerine Fenerbahçe damgası

Fenerbahçe, Avrupa'da Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu.

İlk kez 1995-1996 sezonu Korac Kupası'nda Efes Pilsen'le eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 23 yılda 25 kez Türk derbisi oynadı. Fenerbahçe bu maçların 18'ini kazanırken, 7 yenilgi aldı.

Fenerbahçe'yi 23 maçla Anadolu Efes takip etti. Lacivert-beyazlılar bu maçlarda 12 kez galip geldi, 11 defa da yenildi.

Fenerbahçe, Anadolu Efes'e karşı üstün

Sarı-lacivertliler, Anadolu Efes'e Avrupa arenasında 11 maçta sadece 2 kez kaybetti.

Türk takımları arasında Avrupa arenasında en fazla Anadolu Efes ile Fenerbahçe birbirleriyle karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe'nin, 12. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e karşı galibiyet sayılarında 9-2 üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı 16 Ocak 1996'da (Korac Kupası) o zamanki adıyla Efes Pilsen kazanmıştı. Fenerbahçe, daha sonra rakibiyle Avrupa'da yaptığı 10 maçta sadece bir kez yenildi.

Avrupa Ligi'nde 31 maç oynandı

Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu Avrupa Ligi'nde 31 kez Türk takımları birbirine rakip oldu.

Türk takımları içinde ilk kez FIBA Avrupa Ligi'nde 1997-1998 sezonunda Efes Pilsen ile Türk Telekom karşılaştı.

FIBA Avrupa Ligi ve daha sonra ULEB Avrupa Ligi adı altında oynanan organizasyonda, Anadolu Efes, Ülkerspor, Türk Telekom, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka ve Beşiktaş, Türk derbileri oynayan takımlar olarak dikkati çekti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...