Yan hakeme küfreden Volkan Demirel'e ceza yok

Düzenleyen:
Yan hakeme küfreden Volkan Demirel'e ceza yok

SPOR Haberleri

TFF'nin Caner Erkin'e verilen cezanın ardından kuralda yeni bir açılıma gittiği ve bu yüzden Volkan Demirel'in PFDK'ya sevk edilmeyeceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir'i yendiği maçın ardından sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel'in karşılaşmanın yan hakemine küfür ettiği iddiası ve sonrasında bu olayın, yayıncı kuruluşun kameralarına takılmasıyla birlikte 'ceza' tartışmaları gündeme geldi.

Beşiktaşlı Caner Erkin'in Mete Kalkavan'a yönelik küfürlü tepkilerinin ardından siyah-beyazlı ismin 6 maç ceza alması örnek gösterilerek, Volkan Demirel'e ceza verilip verilmeyeceği tartışıldı. TFF daha önce Disiplin Talimatı'nda 'Deliller' maddesine ek yaparak dudak okuma ve görüntülerle ceza verileceği kararı aldı.

 

Yan hakeme küfreden Volkan Demirel'e ceza yok

 

YENİ KURAL EKLENDİ
"Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir" maddesine rağmen daha sonra TFF bu kararında açılım yaparak, yaşanan bir olayın hakaret sayılabilmesi için bir muhatabın olması gerektiği kriterini ictihat olarak aldılar.

Yan hakeme küfreden Volkan Demirel'e ceza yok

VOLKAN DEMİREL DE SEVK EDİLMEYECEK
Caner Erkin'in cezası ve sonrasında TFF'nin açılımının ardından, maçlardaki yayıncı kuruluş görüntüleriyle Cenk Tosun, Mathiue Valbuena, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun küfürden ceza alma ihtimalleri kamuoyunda tartışma konusu olurken, Türkiye Futbol Federasyonu bu isimler hakkında son kuralları nedeniyle herhangi bir yaptırım uygulamadı.

Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçıyla ilgili TFF'nin Volkan Demirel olayında da herhangi sevk kararı alması beklenmiyor.

Yan hakeme küfreden Volkan Demirel'e ceza yok

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...