HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beşiktaş 3-1 Fenerbahçe derbi maçı golleri ve özeti izle (FENER - BEŞİKTAŞ SKOR KAÇ KAÇ)

Düzenleyen: /
Beşiktaş 3-1 Fenerbahçe derbi maçı golleri ve özeti izle (FENER - BEŞİKTAŞ SKOR KAÇ KAÇ)
BJK - FB Derbi Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Beşiktaş Fener Maçı Skoru Kaçkaç, Beşiktaş - Fenerbahçe Derbi Maçı Golleri, Beşiktaş Fener Derbi Özeti, Beşiktaş Fener Maçı Canlı Skor, Fener Beşiktaş Golleri, Haber

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Beşiktaş ile karşılaştı. Spor severlerin gözü Beşiktaş Fenerbahçe derbi maçındaydı. Peki BJK - FB derbi maçı özeti golleri izle ve skoru kaç kaç bitti? Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçı golleri ve geniş özeti de sizler için bu haberde...

Beşiktaş Fenerbahçe ile karşılaştı. Beşiktaş Fenerbahçe derbi maçı özeti golleri izle ve kaç kaç bitti? Bu ve benzeri cevabını aradığınız Fener Beşiktaş maçına dair detaylar haberimizde. Öte yandan Beşiktaş Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti de sizler için bu haberde yer alıyor. Beşiktaş Fener maçının özetini ve gollerini nasıl izleriz diyorsanız detayları bu haberde...

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MAÇI ÖZETİ VE GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Maçı değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Hafta içinde söylediğim Türkiye’nin en iyi takımı olduğumuzu göstermemiz gerektiğiydi, öyle de oldu. Rakibimiz de güçlü. Böyle bir takıma karşı 1-0 geriye düştük, işimiz zordu. 1 numara taraftarımızdı. Gol de yesek hiç oyundan kopmadılar. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum” derken, “Bu maçtan sonra da formsuz olduğum söylenecek. Bugün benim bir şey yaptığım yok, bana göre taraftar benden fazla iş yaptı. İlk golü zorla yedik, ikinci golü de az daha zorla yiyorduk. Allah’tan takımın en uzun boylu oyuncusu (Medel 1,71 m) geldi de kafayla topu çıkardı” şeklinde esprili konuştu.
Beşiktaş 3-1 Fenerbahçe derbi maçı golleri ve özeti izle (FENER - BEŞİKTAŞ SKOR KAÇ KAÇ)
Quaresma’ya övgü
“Ofsattan golle kaybedebilirdik, Ricardo’ya penaltı da vardı. Ama bunları konuşmaktansa niyeti okumak önemli. Dikkatli konuşuyorum. Disiplin Kurulu’na gittiğim için kendimden utanç duyuyorum” vurgusu yapan Güneş, “Şu anda önümüzde Başakşehir ve Galatasaray var, onları yakalamak istiyoruz. 6 puan alacağımız maçlar vardı, bunları kaybettik. Şimdi tek düşüneceğim kupadaki Fenerbahçe maçı ve ardından Trabzonspor maçı. Quaresma bugün iyi çalıştı. Geriye gidip gelmelerde çok iyiydi. Bugün onun adına çok sevindim. Maçı biz kazanırken, hakemin yardımı olduğunu düşünmüyorum” sözlerini kullandı. Hoca, “Kocaman’la tokalaşacak mısınız?” sorusuna, “Bizi yumurta vurdurur gibi vurdurmaya ne gerek var. Aykut, Konya’dayken, buradayken hep tokalaşmışızdır” karşılığını verdi.

Büyük moral oldu
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi: İlk devreye göre ikinci yarı çok iyiydi. Ofsayt bir gol ve verilmeyen bir penaltı var. Buna rağmen alınan 3-1’lik sonuç…. İlahi adalete inanmamak mümkün değil. İlerisi için bir moral oldu. Quaresma büyük bir oyuncu. Beşiktaş için çok önemli birisi olduğunu gösterdi ve formanın hakkını çok güzel verdi.
Quaresma’ya teşekkür ederim.

Herkesi yendik
Beşiktaşlı yönetici Metin Albayrak: İkinci yarıda çok güzel bir oyunla galibiyeti hak ettik. Maçtan önceki algı operasyonlarıyla ilgi her zaman duruşumuz, nazik ve Türk futbolunun ileri gitmesi için o şıklıkla konuşuyoruz. Bugün (dün) herkesi yendik. Hakkımızla galip geldik. İnşallah sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz.

2: Ricardo Quaresma, Mart 2012’deki Manisaspor karşılaşmasından sonra ilk kez bir Süper Lig maçında iki gol birden attı.

4: Negredo’nun bu sezon Süper Lig’de yaptığı dört asistin üçü Fenerbahçe maçlarında geldi.

918: Derbilerde son golünü Trabzonspor’a atan Quaresma 918 gün sonra ilk derbi golünü Fenerbahçe’ye attı.

38: Siyah-beyazlıların iç sahadaki yenilmezlik serisi 38 maça çıktı. Geride kalan bu mücadelelerde 31 galibiyet ve 7 beraberlik alındı.

3: Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında ikinci Fenerbahçe galibiyetini elde ederken tabelada yine 3 gol (İlki 3-2’ydi) vardı. Tecrübeli hoca 7 Fener maçında 3 yenilgi, 2 galibiyet ve 2 beraberlik gördü.

Digitürk tek maç satın alma işlemi nasıl yapılır?
Digitürk üzerinden tek maç satın alabilir ve maçları izleyebilirsiniz. Tek maç satın almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA
 

BEŞİKTAŞ'TA OĞUZHAN ŞOKU!
Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, sağlık problemi nedeniyle Fenerbahçe derbisinin kadrosundan çıkarıldı.

 

NEGREDO ON BİRE
Fenerbahçe’nin savunma ağırlıklı bir oyun planıyla karşılarına çıkacağını öngören başarılı teknik adam, rakibin hızlı kontratak futboluna uygun oyuncuları olmadığını düşünerek fazla adamla hücum etmeyi planlıyor. Bu yönde özelikle bek oyuncularına da talimat veren Güneş’in, “Hücuma kalkmaktan çekinmeyin. İlk dakikalardan itibaren kuracağımız baskı ile gol bulabilirsek maçın geri kalanında ipler bizim elimizde olacak” dediği öğrenildi. Derbide cezalı Pepe ve Talisca’yı kullanamayacak olan Şenol Güneşin, stoperde Tosic-Medel ikilisini görevlendireceği, ön liberoda Atiba ile Tolgay’ı kullanıp, forvet arkası için formayı Oğuzhan’a vereceği aktarıldı. Forvette ise boy avantajı sebebiyle Love yerine Negredo’nun şans bulması bekleniyor.  

Beşiktaş 3-1 Fenerbahçe derbi maçı golleri ve özeti izle (FENER - BEŞİKTAŞ SKOR KAÇ KAÇ)
Karizmatik zafer
Bayern travmalı Kara Kartal Fernandao’nun tartışmalı golüyle geri düştü. Münih’te üzen Vida bu defa kafasını çalıştırdı, eşitliği sağladı... Quaresma jeneriklik iki golüyle zaferi getiren oyuncu oldu. Beşiktaş ikili averajda üstünlük sağladığı F.Bahçe’yi geçip ligde 3.lüğe yerleşti... Sezonun en kritik maçlarından birinde tarihî rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, Vodafone Park’ta kozlarını paylaşırken zafer Kara Kartal’ın oldu: 3-1. Buz gibi şubat akşamında iki şampiyonluk adayının kapışması futbolseverlerin içini ısıttı. Fenerbahçe beklenin aksine rakip yarı alanda daha çok gözüken taraf olarak başladı maça ve bunun karşılığını 8. dakikada Fernandao’nun attığı ofsayt kokan golle alarak dev derbide 1-0 öne geçti. Golden sonra top daha çok Beşiktaş’taydı ama Kartal deyim yerindeyse ısıramıyordu rakibini. Çünkü Fenerbahçe alanları çok iyi kapatıyordu. Quaresma’nın trivela şutu dışında pozisyonu yoktu Beşiktaş’ın ilk yarıda. Kara Kartal ikinci devrede oyuna iştahlı başladı ve golü 49’da buldu. Bayern maçındaki hatasıyla çok tepki gören Vida, kazanılan kornerde topa çok iyi yükseldi ve derbiye eşitliği getirdi: 1-1.
Beşiktaş 3-1 Fenerbahçe derbi maçı golleri ve özeti izle (FENER - BEŞİKTAŞ SKOR KAÇ KAÇ)
Trivela farkı

Maçın heyecanı bir anda daha da arttı. Fabri 51’de hatalı bir şekilde öne çıktı, Şener’in aşırtma vuruşunu Medel son anda kafayla çizgiden çıkardı. Hemen ardından Atiba karambolde şutunu çekerken, golü önleyen hamleyi Mehmet Topal yaptı. Beşiktaş sağlı sollu yüklenmeye başlayınca Aykut Kocaman, Aatıf’ı çıkarıp daha defansif Alper Potuk’u sahaya sürdü. Bunun üzerine Şenol Güneş stoper Vida’nın yerine golcü Negredo’yu aldı oyuna. Ancak değişiklikliklerden sonra bu sistem Kartal’ın baskısını azaltınca Love çıktı Caner girdi, hemen ardından gol geldi. Quaresma ilk yarıda takıldığı Kameni’yi bu defa muhteşem trivelasıyla avladı ve Beşiktaş 2-1 öne geçti. Uzatmada yine Quresma çaprazdan inanılmaz bir vuruşla skoru ilan etti: 3-1. Beşiktaş şampiyonluk yarışında kendisine büyük piskolojik üstünlük sağlayacak bir galibiyet alırken, rakibiyle arasındaki ikili averajı lehine çevirdi, puan sıralamasında Fenerbahçe’nin üstüne çıkarak 3. oldu.

Güneş’i gördü!
Söz maçın adamı ve galibiyetin mimarı Ricardo Quaresma’da: Takım olarak çok iyi çalıştık. İki büyük takımın mücadelesinde galip gelen daha iyi olan taraf bizdik. Önümüzde daha çok yol var. Çalışıp böyle devam etmek istiyoruz. (En güzel gol sorusuna) Gollerden birini seçmek tabii ki çok zor. Ama en önemlisi Beşiktaş’a, kulübüme bir şeyler verebilmekti bugün. Her gün sıkı çalışıyorum, kulübüme, taraftarlara ve takımıma bir şeyler verebilmek için çok sıkı çalışıyorum. Başımızda çok büyük bir hoca var. Bu yaşıma rağmen ondan her gün bir şey öğreniyorum ve öğrenmeye de devam edeceğim.

Kilidi çift forvet açtı
Derbide 3 kilit pas veren %89,9 pas başarısıyla oynayan 16 ikili mücadelenin 11’ini kazanan Tolgay Arslan: Biz her zaman kendimize güveniyoruz. Hocanın hamlesi çift forvete dönmek bana göre kilidi açtı. 30. dakikadan sonra Babel ile çift forvete girdik. Hoca risk aldı ve iyi bir maç çıkardı. Türkiye’nin en iyi takımı olduğunu gösterdik. 3 puanı hak ettik. Bu oyunla kazanmak bizi gururlandırdı.

Sonuna kadar gideriz
Beşiktaş kalecisi Fabri derbi sonrası konuştu: İlk yarıda oyunu domine etmek istedik. Önde bastık, baskı kurmaya çalıştık. İlk yarı yaptıklarımızı ikinci yarıda da yapmamız gerektiğini konuştuk. Kaybetseydik şampiyonluktan uzaklaşmış olacaktık. İkili averajı da lehimize çevirmek önemliydi. Böyle gidersek diğer takımlarla birlikte ligi sonuna kadar götüreceğimizi düşünüyorum.

Seri galibiyetler lazım
Siyah-beyazlıların orta sahadaki çalışkan ismi Atiba  Hutchinson derbiyi ve şampiyonluğu değerlendirdi: Her zamanki gibi heyecan verici bir maç oldu. Bunun bir parçası olmak da büyük bir zevk. Çok iyi bir sonuç aldık ve durumu tekrar toparladık. Bu maçtan itibaren bir seri yapmak istiyoruz. Seri bizi hedefe götürecek. Sağlam kaldıkça yarışta istediğimiz yere gideceğiz.

Gel buraya, alnından öpeceğim
Geceye damga vuran Quaresma ‘puan kaybı halinde bitecek bir sezonu’ attığı iki süper golle kurtarınca tribünler gibi Şenol Güneş’i de mest etti. Hocası yanına çağırdığı Portekizli yıldızın alnından öptü.
Beşiktaş 3-1 Fenerbahçe derbi maçı golleri ve özeti izle (FENER - BEŞİKTAŞ SKOR KAÇ KAÇ)
Aykut Kocaman: Çok hızlı oynadılar
F.Bahçe’nin teknik patronu, “Skoru koruma duygusu bize zarar verdi. 1-1’den sonra Beşiktaş doğru oynadı. Çok net bir şekilde golün geleceği belliydi” dedi. F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman maç sonrası basın toplantısında, “Erken sayılabilecek golden sonra maçın öyle gitmeyeceği zaten görünüyordu. Buradaki ana problem bu oldu, erken golden sonra zaten hafta boyunca gerilen ortam Beşiktaş’ı biraz da şuursuz bir şekilde hücuma yöneltti. Bizi de koruma duygusuna itti”  derken, “Daha çok baskı altındaki kontrataklarla sonuca gitmeye çalıştık. Organize olamadık. Oyun içinde bizim adımıza en sıkıntılı durumu bu oluşturdu. İkinci yarıda ise hemen başta çok erken bir gol yedik. 1-1’den sonraki süreç net olarak Beşiktaş’ın doğru oyunuyla gitti. Topu çok hızlandırdılar. Çok net bir şekilde gol geliyordu”  şeklinde konuştu.

Fikret Orman ayıp etti
Aykut Hoca, “Mağlubiyet demoralize etmedi ama bu seviyede bu tip acemi hataları, baskı altında kolay top kayıplarını kabul edemiyorum. Hakemler de bu futbola yol açtı. Eleştirmek için söylemiyorum. Bizim de golümüz ofsaytmış. Beşiktaş maçı hak etti, bunu bir tarafa koyalım. Bilek güreşini Beşiktaş kazandı” ifadelerini kullandı. “Kupa fikstürüne bakılınca bir tek biz üç gün arayla maç oynayacağız. Bunu söyleyince PFDK’lık mı olacağız?” diyen Kocaman, “Açıklama yapıyoruz kurula gidiyoruz. Federasyon sopa göstermemeli” vurgusu yaparken, “Ben derbi için, ‘Beşiktaş’ın ölüm kalım maçı’ demedim. Fikret Orman’ın böyle demişim gibi ‘Sana mı kaldı’ sözünü kullanması ayıp” açıklaması yaptı.

Olaysız geldiler
Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a misafir olduğu derbide yerini alan 1900 Fenerbahçe taraftarı önceki maçların aksine hiçbir taşkınlığa sebebiyet vermedi. Fernandao’nun golünde büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertliler stattan yine olaysız ve üzgün ayrıldı.

Yıldırım statta
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, Beşiktaş ile oynanan maç öncesi stattaki yerini aldı. Yıldırım’ın yanı sıra Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de stada gelerek takıma destek oldu. Başkan adayı Ali Koç ise derbiyi babası Rahmi Koç’un locasından izledi.

İsmail sakatlandı
F.Bahçe’de karşılaşmaya on birde başlayan İsmail Köybaşı sakatlanınca yerini 31. dakikada Şener’e bırakmak zorunda kaldı. Sağ kasığında ağrı olan Köybaşı bir süre oyuna devam etti. Fakat daha fazla dayanamayan sarı-lacivertli futbolcu kenardan değişiklik istedi.

Bu defa olmadı
Fenerbahçe, Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Park’ta ilk yenilgisi aldı. Bu derbiye kadar Dolmabahçe’deki yeni statta iki maça çıkan sarı-lacivertliler, birer galibiyet ve beraberlik elde etmişti. Rakibini evinde yenen tek takım olan Fener bu sefer deplasmandan eli boş döndü.

Topal’ın alnı yarıldı
Fernandao golünü attıktan sonra Beşiktaşlı taraftarları çok kızdıracak bir el hareketi yapınca siyah-beyazlı tribünler oyuncuya büyük tepki gösterdi. Tribünlerden atılan yabancı maddeler Mehmet Topal’ın kafasına isabet etti. Tecrübeli oyuncu uzun süre yerde kalırken, alnının yarıldığı görüldü. Fenerbahçe sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Mehmet Topal oyuna devam etti.

15 maçlık seri bitti
F.Bahçe sadece derbiyi değil uzun zamandır süren yenilgisizlik serisini de kaybetti. Sarı Kanarya ligde 15 maç sonra mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Kocaman’ın takımı ligde en son 7. haftada Aksiharspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olmuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...