Aykut Kocaman'dan Galatasaray itirafı: "Utanıyorum"

Düzenleyen:
Aykut Kocaman'dan Galatasaray itirafı: "Utanıyorum"

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 0-0 berabere kaldıkları Galatasaray derbisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahalarında 0-0 berabere kaldıkları Galatasaray derbisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Aykut Kocaman'ın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Son 15 dakikalık bölümde çok net maçı kaybetmeye doğru giden pozisyonlar verdik"

"Maçın son 15 dakikalık bölümünde çok net maçı kaybetmeye doğru giden pozisyonlar verdik, maçı kazanmak için pozisyonlar da bulduk. Şu maçın sonucunda Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir istediğini elde etti gibi gözüküyor. Aynı zamanda maçı böyle bitirmek isteyen hakem de istediğini elde etti gibi gözüküyor. Çok net gözüküyor. Dirar sarı kart gördü, doğru. Sonra Serdar ceza sahası içinde yumruk atıyor, görmüyor. Sonra Serdar ceza alanında künde yapıyor, görmedi. Çok net gözüküyor değil, görmek istemiyor."

"Hakem konuşmaktan utanıyorum"

"Hakem konuşmaktan utanıyorum. Hakemin kafasında başka şeyler var. Bu kadar tecrübeli hakemin görmeme ihtimali sıfır gözüküyor. 3 tane net penaltının, tam da gözünün önünde, görüp de vermemek ne demek, bilemiyorum. Bunu görmeme ihtimali yok. Çok enteresan bir durum, Bülent Yıldırım görmüyor. Karşımızdaki takım da ligin lideri ve Galatasaray. Böyle bir takım karşısında, bireysel olarak kaliteli oyuncuları var, son derece gayretli oynadı takım."

Aykut Kocaman'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Sarı-lacivertli teknik adam, Bülent Yıldırım'ın özellikle vermediği penaltıları eleştirdi. Geçmişten gelen bir sıkıntı olduğunu kaydeden Kocaman, "İsmini duyduğumda idare etmeye geldiğini düşündüm. 3 net penaltı, bunları atlamış olmasını düşünmek iyimserlik" dedi.

"Hakemin idare etmeye geldiğini anladım"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hakem konusunu eleştirdi. Hakemlerin kararlarının etki etmesinden sıkıldığını dile getiren Kocaman,  "İki takım için de galibiyet yakındı. İki tarafa da gidip geldi. İki takım da değerlendiremedi. Son 15 dakika özellikle, maç bizim adımıza da kontrol edilemez hale geldi. Geriye düşme ihtimali de vardı. Öne geçmek için de fırsatlar yakaladık. Bugün bir tekrar daha yaşadık. Maçın skoru işimize gelmiyor. Diğer 3 takımın işine geliyor. Galatasaray içeride Beşiktaş'la da oynayacak, buradan da bir puan. Beşiktaş ve Başakşehir de aynısını düşünüyor. Maça gelen hakem de aynısını düşünüyor herhalde. Eşitliği bozmamak için uğraştı. Hep anlatıyorum ama ötesini söylemeye gerek yok. 3 net penaltı. Hemen gözünün önünde Roman Neustadter'in Feghouli'nin elleri omzunda, çok net penaltı. Dirar'a sarı kart verdi, doğrudur yanlıştır. Aynı Serdar, Skrtel'e yumruk yaptı, ama görmedi. Geçen senelerde de böyleydi, devam ediyor. Ben sadece dillendiriyorum ama kötü adam oluyorum. Yapacak bir şey yok. İkinci yarıda yine net bir pozisyon, Serdar, Soldado'yu yaka paça atıyor. 4 hakem de görmeme ihtimali, bu kadar tecrübeli bir hakemin atlamış olmasını düşünmek fazla iyimserlik. Bülent Yıldırım'la ilgili, 0-0'lık bir Galatasaray maçı vardı. Yine Sabri, Dia'nın üzerine atlamıştı, vermemişti. Görmüyor. Hata olduğunu düşünmüyorum. 3 net penaltı ya. Ekici'nin de 2 sarısı olabilir. Fernando'nun yüzde yüz kırmızı kart yani. Bülent Yıldırım'ı duyduğumda idare etmeye geliyor diye düşündüm. Ben hakemlerin durumundan söz ediyorum, şahıslarına bir şey demiyorum" ifadelerini kullandı. Taraftarlara özel bir mesaj gönderen tecrübeli hoca, "Taraftarımız için de şunu söylemek lazım. Çok istekliydiler. Onlar da durumun farkındalar. Hem bizle ilgili durumdan hem de sahadaki hakemlerin Fenerbahçe'ye karşı yönetim tarzları. Şimdi tek bir şey var. Puan anlamında 8 maçı kazanmaktan başka çare yok. Bunun da yeterli olacağı güç, rakipleri bekleyeceğiz" dedi.

Son ana kadar pes etmeyeceklerini dile getiren sarı-lacivertlilerin hocası, "Vazgeçmek olmamalı, olmayacak da. Buna izin vermeyeceğiz. Kayseri'de kazanmaya gideceğiz. Rakipleri bekleyeceğiz. Önce kendi maçımızı kazanacağız. Kalan 8 maçta yapmak için gayret edeceğiz. Bugün de gayretliydi herkes. Ligin lideri ve Galatasaray karşımızda. Böyle bir takım karşısında maçı kendi adımıza çevirmek için gayretliydi takım, böyle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Güç eleştirisi

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin kulüp anlamında güç olarak bütüncül olmadığını söyledi. Tecrübeli hoca, "Gerçek Fenerbahçe'nin gücünün yüzde 60'ını gördük. Daha evvelde çalıştım. Taraftarın gücünü biliyorum. Yüzde 50 ve 60'lardayız. Takım gibi. Bütüncül hal olmadığında, hakemler de atamalar da öyle oluyor. Ben burada futbolcu olarak da oynadım. Görünen köy kılavuz istemiyor" dedi.

Uzatma tepkisi

Aykut Kocaman, 5 dakikadan daha fazla uzatma olması gerektiğini belirtti. Kocaman, 13 dakika hesapladıklarını vurgulayıp, "Son 2 resmi maça örnek. Malatya'da 7 dakika, kupada Beşiktaş maçında 10 dakika oldu. Bizim hesapladığımız 12-13 dakika. 6 oyuncu değişti. 13 dakika bizim gözlemimiz" diye konuştu.

"Doğrularımla oynuyorum"

Aykut Kocaman, sürekli yapılan sistem eleştirilerini kabul etmediğini söyledi. Kocaman, "Kendi doğrularımla temelini atma, oyuncu kalitesini de etap etap çözmeye çalışıyorum. Ama futbolcuların hareketleri daha çok göz önünde oluyor. Taraftarın isteği böyle. Antrenörlerin de şahsım adına demiyorum, kontrol etmek, daha doğru oyuna yönelme gibi daha doğal bir şey yok. Futbolda böyle değil yani, iki ön libero falan artık. 5-6 pozisyonumuz vardı yani, verilmeyen 3 penaltı var. Hep aynı yorumlardan, hep aynı konulardan sıkılıyor insan. Futbol bu değil" dedi.

Savunma sıkıntısı

Takımdaki sorunun esas olarak defans hattında olduğunu belirten Aykut Kocaman, "Ligin Galatasaray gibi en çok gol atan takımı. Bizim atmaktan ziyade kolay yememizdi sıkıntı. Bu takım 4 gol attı, 2'şer gol attığımız maçlardan 1 puan aldık. Anlamsız, basit hatalardan yedik golleri. Bu tip maçlarda da kaygılı vuruşlar artıyor. Kayıpların hasarı daha büyük oluyor. Puan tablosundaki dezavantajlı durumumuz anlamsız yediğimiz goller oldu" dedi.

Yine Kocaman, yine beraberlik

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında 4. kez Kadıköy'de Galatasaray derbisine çıktı. Kocaman, 3 beraberlik 1 galibiyette kaldı. Bu 3 beraberlikten 2'si 0-0 biterken, bir tanesi 2-2 sonuçlandı. Tecrübeli çalıştırıcı sadece 2012-13 sezonunda 2-1 kazandı. Kocaman, bu sezon ligin ilk yarısında deplasmanda ezeli rakibiyle golsüz berabere kaldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...