O maçlar bizi çok yıprattı

O maçlar bizi çok yıprattı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin bu sezon Kadıköy’de “bütünleşemediğinden” yakınan Kocaman, “En yaralayıcısı da Kayseri ve G.Birliği maçları oldu. İki golü kendi kalemize attık, rakibin iki golünün de pasını biz verdik” dedi.

M. EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Karabük maçı sonrası basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında hakkındaki eleştirilere cevap verdi. Karşılaşmaya Soldado-Fernandao ikilisiyle başlayan Kocaman, ilk defa çift forvet oynattığı yönündeki yorumlara tepki gösterirken “Bunlar klişe. Sürekli çift forvet oynadık biz. Bu sezon maçların yüzde 80-90’ında saha yerleşimimiz tamamen 4-4-2 şeklinde oluyor. Biraz dolaşan, saha içinde mesafe kat eden oyuncular olduğu zaman forvet tiplemesinin dışına çıkmış gibi gözüküyor zihinlerde ama öyle değil. Oyun formatımız, saha yerleşimimiz tamamen çift forvet üzerine kurulu” ifadesinde bulundu. Algı operasyonu vurgusu yapan tecrübeli teknik adam “Bunlarla uğraşmaktan, anlatmaya çalışmaktan yoruldum artık. Aslında cevap vermeye gerek bile yok. Yorumcularla farklı düşünüyoruz” dedi.

Düşenlere 4 puan verdik
Sezon boyunca çok kritik puan kayıpları yaşadıklarını dile getiren Aykut Kocaman, Özellikle Kayseri ve Gençlerbirliği maçlarının şampiyonluk yarışında etkili olduğuna dikkat çekti. “Benim için en yaralayıcı olan evimizde oynadığımız Kayseri ve Gençlerbirliği karşılaşmaları” diyen Aykut Hoca “O iki maçta 5 gol attık 5 gol yedik, iki golü kendi kalemize attık, rakibin iki golünün pasını verdik. İnanılır gibi bir istatistik değil. İçerideki maçlarda kaybettiğimiz puanlar demek lazım, ama özellikle bu karşılaşmalar öne çıkıyor. Küme düşen Osmanlıspor’a ve Gençlerbirliği’ne ikişer puan kaybettik” yakınmasında yaptı. Akhisar maçlarına da değinen Kocaman “Bu mücadelelerde en büyük problem odaklanma oldu” yorumunu yaparken, iç saha kayıpları için de “Mesele bütünlüğün oluşmaması” sözleriyle taraftara sitem etti.

Fener sil baştan
Sezon başında önemli bir karo yapılanması gerçekleştirerek tam 10 yeni isme imza attıran Fenerbahçe, sil baştan yapmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler özellikle lejyonerler konusunda ciddi bir değişiklik planlıyor. Bekleneni veremeyen Kameni ve Isla’yla yolları ayırmaya hazırlanan, Neto’nun satın alma opsiyonunu kullanmayacak olan Fenerbahçe, Skrtel, Valbuena, Aatıf ve Fernandao’ya da kapıyı açmış durumda. Dirar ile Neustadter’in geleceğini Dünya Kupası sonrası netleştirecek olana sarı-lacivertliler, Elif’i de tecrübe kazanması için kiralık vermeyi planlıyor. Yerlilerden ise İsmail’in üzeri çizilmiş durumda. Tabii bütün planlar seçim sonrası netlik kazanacak.

Skrtel çıldırdı
Karabük’te gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Martin Skrtel hakemi eleştirdi. “Ben topa hamle yapmak istedim. İlk faulümde sarıyı gördüm” diyen Slovak stoper, “Oysa hakem aynı hareketin Fernandao’ya iki defa yapılmasına göz yumdu” çıkışında bulundu.

Aatıf: Neden olmasın
Son haftaların flaş isimlerinden Aatıf Chahechouhe, şampiyonluk inancını koruduklarını söyledi. Hem Galatasaray’ın hem de Başakşehir’in takılabileceğini belirten Faslı yıldız “İçimizde şampiyonluk hissi var. İnancımızı koruyoruz” dedi.

Fernandao mest etti
Fenerbahçeli futbolcular Karabük’teki en güzel golün Fernandao’nun volesi olduğuna karar verdi. Sarı-lacivertliler, Aatıf’ın golünü de takdir etti ama sambacının golü en iyi seçildi. Dirar’ın “Benim golüm de güzeldi” iddiasına ise “Kaleci hatası” cevabı geldi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...