Galatasaray'da acil eylem planı

Düzenleyen:
Galatasaray'da acil eylem planı

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın başına geçmesinin ardından kucağında saatli bomba bulan Mustafa Cengiz, kulübü rayına oturtmak için geceli gündüzlü çalışıyor.

Tüm sorunların yanı sıra bol tartışmalı bir seçim süreci atlatan üstüne de UEFA tehlikesini en az hasarla savuşturan Cengiz yönetimi, futbolun patronu ile imzalanan 4 yıllık yapılandırma anlaşmasından sonra acil eylem planını devreye soktu.Yeni yönetimi ile hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Cengiz, sadece Galatasaray'a değil Türk futboluna da çağ atlatacak düzenlemelerin yapılması için kolları sıvadı.

ÇALIŞMA TAKVİMİ BELİRLENECEK

Kulüpleri iflasın eşiğine getiren futbolcuların vergileri ve menajer komisyonlarından, döviz cinsinden anlaşmalara kadar birçok düzenleme yapılması planlanıyor.

Fakat Cengiz'in devrim niteliğinde bu eylemi tek başına hayata geçirmesi imkansız...

İlk Kulüpler Birliği toplantısında, üzerinde durduğu eylem planı ilgili bilgilendirme yapacak ve üyelerden destek isteyecek.

Ardından da Türkiye Futbol Federasyonu ile de bir araya gelinip yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışma takvimi oluşturulacak.

UÇAK BİLETLERİ 35 MİLYON TL

Maddi olarak bir türlü belini doğrultamayan Galatasaray'ın belini büken en büyük kalemlerden birisi de uçak biletleri...

Cimbom her ay 528 bin TL, yıllık ise 34.5 milyon TL bilet masrafı yapıyor.

Çünkü kadroda bulunan 11 yabancının ülkelerine her ay bir kez gidiş geliş business uçak bilet masrafını kulüp karşılıyor.

Cengiz'in hedeflerinden birisi tüm futbolcuların kulüp tarafından ödenen uçak biletlerini iptal etmek.

EKMEK ELDEN SU GÖLDEN!

Galatasaray'da futbolculara sağlanan imkanlar uçak biletiyle sınırlı değil...

Futbolcuların kullandıkları araçlar, eşlerinin kullandıkları araçlar, bu araçların benzin masrafları, eşlerinin yabancı dil bilen şoförlerinin maaşları, ev kiraları, evde bulunan hizmetçilerin maaşları, çocukların bakıcalarının masrafları, çocukların özel okul ve özel öğretmen masrafları da kulüp tarafından ödeniyor.

TEFE-TÜFE ORANINDA ZAM

İşte Türk futbolunu kökünden sarsacak ve kulüpleri kurtaracak o maddeler:

- Futbolcular kendi vergilerini ödeyecek.

- Futbolcular menajerlerinin komisyonlarını kendileri ödeyecek.

- Yabancı futbolcuların kontratlarında euro kuru sabitlenecek. Bu sayede kur artışından etkilenilmeyecek.

- Futbolcular; kira, yakıt, araç kiraları ve bilet dahil masraflarını kendileri karşılayacak.

- Basketbolda şirketleşme sağlanacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...