HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'cü Enes Kanter’e baba şoku!

Düzenleyen: /
FETÖ'cü Enes Kanter’e baba şoku!
Enes Kanter, Fetö, Mehmet Kanter, Haber

SPOR Haberleri

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, basketbolcu Enes Kanter’in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede Mehmet Kanter’in ‘FETÖ üyesi olmak’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi istendi.

Amerikan basketbol ligi NBA’da oynayan Enes Kanter, FETÖ’yü destekleyen açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Babası Prof. Dr. Mehmet Kanter de oğlu Enes Kanter’i bu tutumu sebebiyle evlatlıktan reddettiğini açıklamıştı. Tekirdağ’da yürütülen bir soruşturma kapsamında Mehmet Kanter’in de FETÖ irtibatı tespit edilince, Kanter gözaltına alındı. 

127 AYRI İRTİBAT, 11 İFADE 

Hakkındaki soruşturma neticesinde iddianame hazırlandı ve dava açıldı. İddianamede Kanter’in FETÖ üyeliğine delil olarak belirtilen unsurlar da yer aldı. Buna göre Kanter’in FETÖ üyesi olduğu belirlenen 127 kişiyle telefon irtibatı tespit edildi. İddianamede bunlardan 54 tanesinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi.

İddianamede ayrıca Kanter’in FETÖ irtibatlarına dair 11 ayrı kişinin ifadesi de yer aldı. İfadelerde Kanter’in FETÖ’nün sohbet gruplarına dahil olduğu, çalıştığı üniversitenin Etik Kurulu’nda görev aldığı ve bu kurulun da FETÖ mensubu akademisyenlerin önünün açılmasında etkin olduğu suçlamaları yer alıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...