HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ali Koç, eski başkan döneminin geleneklerini tarihe gömüyor

Düzenleyen: /
Ali Koç, eski başkan döneminin geleneklerini tarihe gömüyor
Fenerbahçe, Ali Koç, , Haber

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’de 20 yılın ardından yaşanan başkan değişikliğinin etkilerine her gün yeni bir şey ekleniyor. Topuk defterini kapatan başkan Ali Koç, Samandıra kapılarını da yönetime kapattı

M. Emin Uluç

Fenerbahçe’de Ali Koç etkisi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Tam 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemine son veren Koç, selefinin gelenekselleştirdiği uygulamaları bir bir tarihe gömmeye devam ediyor. Ali Koç göreve gelir gelmez, sportif direktörlük koltuğuna Damien Comolli’yi oturtarak futbolu yöneticilerin elinden alarak profesyonellere devretmişti. Comolli’nin ilk icraatı ise Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’ye kazandırdığı, herkesin gıpta ettiği Topuk Yaylası’nın kapılarını kapatmak oldu. Fransız, sis ve yağışın sezon başı hazırlıklarını olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle sarı-lacivertlileri yıllar sonra Avrupa’ya taşıdı. Ancak geleneklerdeki değişimin en büyük hamlesini yapan yine başkan Ali Koç oldu.

Tek yetkili Comolli

Başkan, Aziz Yıldırım yönetiminin ikinci adresi olan Samandıra’yla ilgili önemli bir karar aldı. Koç, futbolun tek patronunun Damien Comolli olduğunu belirtirken, tüm yöneticilere mecburiyet olmadığı takdirde Samandıra’ya gitmeme talimatı verdi. Koç’un bu karara kendisinin de riayet edeceği öğrenildi. Sadece sezon açılışında takımla bir araya gelen Ali Koç ve ekibi, İsviçre kampına katılmazken, çok özel bir durum (transferlerle tanışma ve önemli ziyaretçilere eşlik) olmadığı sürece Samandıra’ya adım atmayacak. Oysa Yıldırım döneminde başta başkan olmak üzere, Mahmut Uslu, Ali Yıldırım çok sık Samandırada’ydı.

Teşekkürler gençlik!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadı’nda Öğrenci Tribünü için kombine kart başvurusunda bulunan ve erkenden sıraya giren sarı-lacivertli taraftarlarla görüştü. Koç “Tüyler diken diken. Dün (önceki) gece 600 kişi geldiler, sıraya girdiler. Centilmenlik çerçevesinde sonuna kadar kulübünü destekleyen, küfürden arınmış, önce bütün Fenerbahçelilere sonra tüm takım taraftarlarına örnek olacak bir tribün olacağına inanıyorum. Gençler pırıl pırıl. Güzel günler yolda” dedi.

Giuliano'ya göre: "Karakterim hiç değişmez"

Fenerbahçe’nin maestrosu Giuliano, hoca ve sistem değişikliğinin kendisini etkilemeyeceğini söyledi. “Bu seneki sistem de eskisinden çok farklı değil” diyen sambacı, “Ben on numara pozisyonunda ya da ikinci forvet serbestliğinde oynamayı seviyorum. Sanırım yine benzer bir görev alacağım. Ceza sahasına yakın olacağım. Önemli olan benim oyun karakterim ki, bu değişmez” dedi. Kulüp de yaşanan başkan ve hoca değişikliği için, “Böyle gerekiyormuş” yorumu yapan Giuliano, başkan Ali Koç hakkında ise “Çok pozitif bir insan. Bizi cesaretlendirdi. Bizim için en iyisini yapacağımızı iletti” ifadesinde bulundu. Giuliano, taraftarın da önemli bir güç olduğunu ve kendilerini cesaretlendirdiğini ifade ederek “Başarıya hep beraber ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...