HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye yılın transfer çalımı

Düzenleyen: /
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye yılın transfer çalımı
Galatasaray, Fenerbahçe, Transfer, Bas Dost, Haber

SPOR Haberleri

Vakit kaybetmeden kolları sıvayan yönetim, sarı-lacivertli ekibin de almayı çok istediği Bas Dost'ta karar kıldı. Albayrak hemen menajeriyle temasa geçti.

Bafetimbi Gomis'e gelen gayrı resmi teklif sonrasında Galatasaray'da transfer planları bir anda değişti..

Öncelikle 8 numara ve stoper arayan sarıkırmızılıların diğer hedefleri ise kanat oyuncusu ve 9.5 numaraydı. Ama Suudi Arabistan'dan Al Hilal'in Fransız yıldızı Arabistan'a götürmeye niyetli görünmesi üzerine planlar değişti..

Galatasaray'ın kurmayları ise hiç vakit kaybetmeden kolları sıvadı. Scout ekibi, Fatih Terim'e uygun şartlarda transfer edilebilecek 4 kişilik bir liste sundu..

Devler Ligi cazibesi

Listede; Bas Dost, Marcus Berg, Prijovic ve Falcao yer alırken, 4 ismin geçen sezonu iyi bir şekilde tamamladığı da hatırlatıldı.

Oyuncular arasında Fenerbahçe'nin de uzun süredir gündeminde yer alan 29 yaşındaki Bas Dost öne çıktı..

Bas Dost'un da Şampiyonlar Ligi opsiyonu ile ikna edilmesinin kolay olabileceği notlara eklendi..

İkinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın, Hollandalı golcünün, Türkiye haklarını elinde bulunduran Mithat Halis'le görüşme yapacak olması da işlerin ciddiyetini ortaya koydu..

Bas Dost, geçtiğimiz sezon Sporting Lizbon ile 49 karşılaşmada forma giyerken, 34 gol, 7 asistlik başarılı bir performans sergiledi. Portekizli taraftarların idmanı basması ve kendilerine saldırması üzerine ise takımdan ayrılma kararı almıştı..

Cimbom'un eli güçlenecek

Bafe Gomis'ten gelmesi muhtemel 20 milyon euro Galatasaray'ı başrol oyuncusu haline getirecek. İlk etapta 7 milyon euro Bas Dost'un bonservisi için ödenecek. 3.5 milyon euro'ya Emre Akbaba'nın bonservisi alınacak. 5.9 milyon euro'ya Trezeguet transferi bitirilecek. 1 milyon euro da Denayer'in yeniden kiralanması için Manchester City'ye teklif edilecek.

Galatasaray'da yeni tartışma konusu Gomis... Satılsın mı satılmasın mı?

Galatasaray yönetimi, Al Hilal'in Gomis'e talip olmasını masaya yatırdı. Fransız yıldızın satılmasının artı ve eksi yanları tartışıldı.

Satılmasını isteyenler, "2020'de sözleşmesi bittiğinde 36 yaşında olacak" görüşünü ileri sürdü..

Kalmasını isteyenler ise, "Gol kralı oldu. Taraftarlar arasında çok seviliyor. Satılması durumunda yerine hangi şartlarda nasıl bir oyuncu alabileceğiz. İyi bir oyuncu gelse bile uyum sorunu yaşar" diyerek fikirlerini ortaya koydu..

Terim ne dedi?

Gomis tartışmalarına Fatih Terim de katıldı. Başarılı hocanın, "Takım içinde ve taraftar nezdinde çok sevilen bir oyuncu... Kulübün mali durumunu biliyorum. Ben Gomis'ten çok memnunum. Kalırsa da giderse de planlarımı buna göre hazırlarım. Kararınızı benden bağımsız verin" şeklinde görüş bildirdiği öğrenildi.

20 milyon euro ödeyebilir

Galatasaray'ın Gomis için Al Hilal'dan 20 milyon euro istemesi Suudi Arabistan'da da yankılandı. Lig1 Arap'tan Yousef bin Marwan bu transferi değerlendirirken, "Al Hilal 20 milyon euro ödeyebilir mi? Elbette! Kulübün başına Jesus'u getiren yönetimin hedefinde Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...