HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

86 yıllık kulüp Kayseri Erciyes kendini feshetti

Düzenleyen: /
86 yıllık kulüp Kayseri Erciyes kendini feshetti
Kayseri Erciyesspor, Süper Lig, Futbol, Haber

SPOR Haberleri

Bir zamanlar Süper Lig'de mücadelede eden, Türkiye Kupası'nda final oynayarak UEFA'da ülkemizi temsil eden Kayseri Erciyesspor artık yok. Borçları sebebiyle icra başlatılan kulüp Bölgesel Amatör Lig'e düşmüştü. Federasyona başvuru yapmayan kulüp artık liglerde yer almayacak.

Üst üste aynı ligde iki kez şampiyon olan tek takım özelliği taşıyan Kayseri Erciyesspor, borçlarından dolayı Türk futbol tarihinden siliniyor. İcra gelen kulüpte, yetkililer birçok malzemeye el koymuştu. Borçları sebebiyle Bölgesel Amatör Lig'e başvuru yapmayan tarihi kulüp artık liglerde yer almayacak.

1932 yılında kurulan ve 86 yıllık tarihinde birçok önemli başarıya imza atan Erciyesspor, bu sezon amatör lige düşmüştü. 2006-2007 sezonunda Türkiye Kupası finali oynayan ve tarihinde ilk kez UEFA Kupası'na katılmayı başaran Kayseri Erciyesspor, ilk maçta İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv takımı ile eşleşmiş İsrail’de 0-0 biten maçın rövanşını Kayseri’de 3-1 kazanarak turu geçmişti. 1. turdaki rakibi İspanyol ekibi Atletico Madrid olan Kayseri Erciyesspor, rakibine iki maçta da yenilerek kupaya veda etmişti.

Aynı ligde üst üste iki kez şampiyon olan tek takım

Kayseri Erciyesspor, eşine az rastlanır bir olayında kahramanı. Üst üste aynı ligde iki kez şampiyon olan tek takım özelliği taşıyan Kayseri ekibi, bu konu ile ismini duyurmuştu. 2003-2004 sezonunda 2. Lig A kategorisinde elde ettiği şampiyonlukla Süper Lig'de mücadele etme hakkını kazanan ancak kulüp genel kurulunda alınan kararla bu hakkı Kayserispor'a devreden Kayseri Erciyesspor, bir sezon sonra yeniden aynı ligde şampiyon olarak Süper Lig vizesi almayı başarmıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...