Gümüş formül

Gümüş formül

SPOR Haberleri

Galatasaray’da Porto deplasmanı öncesi Eren’den iyi haber geldi ama yüzde yüz iyileşmiş değil. İlk akla gelen isim Onyekuru olsa da başarılı teknik adam Sinan Gümüş seçeneğini de bir kenara yazdı

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray, yarın Şampiyonlar Ligi gruplarının ikinci maçında Porto deplasmanına misafir olacak. Ndiaye cezası sebebiyle, Emre Akbaba da sakatlığı sebebiyle oynayamayacak. Takımın tek santforu Eren Derdiyok da Erzurum maçında sakatlanmıştı ve durumu hâlâ belirsiz, ancak şu yüzde yüz sağlıklı olmadığı açık... Bu sebeple teknik direktör Fatih Terim, Porto maçı öncesi yeni formüller, yeni seçenekler oluşturdu. Daha önce Akhisar deplasmanında Onyekuru’yu tek santrfor olarak deneyen Galatasaray’ın hocası istediği verimi alamamış, genç futbolcu stoperler arasında kaybolmuştu. Erensiz planda akıllara gelen ilk isim yine Onyekuru oldu ama Fatih Terim kritik mücadele öncesi o bölgede Sinan Gümüş’ü de değerlendirmeye aldı.

Yardımcı özelliği var
Galatasaray’da uzun süredir forma giyen futbolcu dönem dönem daha önceki teknik direktörler tarafında da santrfor olarak denenmişti. Yardımcı santrfor özelliği de olan futbolcu, deyim yerindeyse bu bölgeye ve göreve yabancı değil. Yeni transfer Onyekuru’ya oranla fiziksel artıları daha fazla olan 24 yaşındaki Sinan Gümüş şu an itibarıyla Porto maçında santrforda görev yapma oranı en yüksek isim olarak dikkat çekiyor... Geçen sezon toplamda 9 gol kaydeden Sinan Gümüş, özellikle Konyaspor ve Alanya maçlarında attığı gollerle şampiyonlukta kilit rol oynamıştı. Fatih Terim’in çok şeyler beklediği ve şans da verdiği Sinan bu sezon şu ana kadar bekleneni veremedi ve 6 maçta 1 gol kaydedebildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...