Efes klasiği

Düzenleyen:
Efes klasiği

SPOR Haberleri

Ankara’daki dev buluşma nefesleri kesti. Sloukas’ın son saniye atışı sonuçsuz kalınca lacivert-beyazlılar kupayı 11. defa müzesine taşıdı

Basketbolda 34. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi Fenerbahçe’yi 65-62 yenen Anadolu Efes oldu. Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma baştan sona büyük bir çekişmeyle geçerken, skordaki avantajını son ana kadar korumayı başaran Ergin Ataman’ın takımı 11. defa bu kupayı müzesine götürdü. İlk çeyrekte Doğuş, Moerman ve Simon ile üç dış atış bulan Anadolu Efes, bu bölümü Ahmet Düverioğlu’nun pota altından ürettiği sayılarla skora tutunmaya çalışan rakibi karşısında 17-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte dışarıdan 0/4 üçlük atan lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe’nin pota altındaki üstünlüğüne çözüm üretemeyince skordaki üstünlüğü ele alan sarı-lacivertli takım, 6-0’lık seriyle soyunma odasına 30-28 önde girdi. 

Son top nefes kesti

Üçüncü çeyrekte iki sayılık atışlarda 0/10 ile oynayan Fenerbahçe saha içi isabetinde sadece Sloukas’tan gelen bir üç sayılık atış dışında isabet bulamayınca, Anadolu Efes Moerman ve Doğuş’un sayılarıyla öne geçti, son 10 dakikalık bölüme 8 sayı önde girdi: 44-38. Bu çeyrekte rakibini yakalamak için önemli bir direnç ortaya koyan Fenerbahçe, fark 11 sayıya kadar çıksa da bunu başardı ve mücadeleyi son topa taşımayı başardı. Son topta Obradovic’in takımı adına maçın en iyi oyuncusu olan Sloukas dış atışı sokmayı başaramayınca Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi Anadolu Efes oldu. Efes’te Moerman ve Doğuş 13’er sayıyla galibiyette kilit rol oynadı.

KUPA BAKANLARDAN

Anadolu Efes’e şampiyonluk kupasını Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy birlikte verdi. Maçın en değerli oyuncusu olarak Doğuş Balbay seçildi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...