Atamayınca attılar! Aslan Portekiz'de kahrı yaşadı

Düzenleyen:
Atamayınca attılar! Aslan Portekiz'de kahrı yaşadı

SPOR Haberleri

Cimbom Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 2. maçında ilk yarıda 4, ikinci yarıda 2 net pozisyonu harcadı. Sarı-kırmızılı takım bir anlık defans gafletinin faturasını Marega'nın golüyle ağır ödedi

Burhan Can Terzi

Şampiyonlar Ligi’ne Lokomotiv Moskova galibiyetiyle muhteşem bir başlangıç yapan Galatasaray dün Porto’da son derece üzücü bir mağlubiyet aldı. Saatler 22.00'yi gösterdiğinde tüm yurtta nefesler tutulmuş gözler Portekiz’e dikilmişti. Mücadelenin ilk tehlikesi Galatasaray’dan geldi. 2’de Sinan Gümüş’ün şutu kalecide kaldı. Fakat sonraki 8-9 dakikalık bölümde Porto etkiliydi. Fatih Terim oyuna isyan ederek futbolcuları şaha kaldırdı ve Cimbom Porto’nun baskısını kırdı. 13’te hızla gelişen Galatasaray atağında Onyekuru çizgiden topu kesti, Sinan Gümüş gelişine abandı ama Maxi Pereira araya girdi. 26’da sağdan hızla ilerleyen Corona G.Saraylı futbolcuların yanından çizgiye indikten sonra durup sol ayağıyla arka direğe ortasını açtı, Brahimi hiç bekletmeden yakın köşeye nişanladı, Muslera muhteşem bir refleksle topu çıkarmayı başardı. 

Talihsiz gol

38’de Nagatomo karşı karşıya pozisyonda topu Casillas’ın üstüne vurunca gol kaçtı. Bir dakika sonra Onyekuru’nun şutu yan ağlarda kaldı. 45’te Sinan çok gerilerden aldığı topu 100 metreci gibi soldan hızlıca sürüp şutunu çekti ama Casillas yine kalesinde devleşti. 49'da büyük bir gafletle topu filelerimizde gördük. Telles’in soldan kullandığı kornerde top 6 pas üstüne doğru geldi. Yanlış adam paylaşımı neticesinde Marega boş kaldı ve kafasını çalıştırdı: 1-0. Selçuk’un oyuna dâhil olmasıyla Cimbom daha etkili olmaya başladı. 76’da Rodrigues, Sinan ile yaptığı verkaç sonucunda penaltı noktasında bomboş kaldı ama topu auta yolladı. 79’da Feghouli’nin ortasında Sinan’ın kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. Galatasaray iyi oynadığı, 6 net pozisyon harcağı maçtan maalesef gol çıkaramadı ve Devler Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini aldı.

Müthiş bir gün olabilirdi!

Fatih Terim maçın ardından, "Çok üzgünüm, çok çok üzgünüm. Böyle klasik cümleleri de kurmak istemiyorum aslında. Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir oyunu biz oynadık. Önemli bir taktik anlayış sahaya koydu çocuklar" derken, "Mağlup ayrıldık. Galatasaraylı taraftarları ve Türk futbolseverini çok mutlu etmek isterdik; buna da çok yaklaştık ama olmadı. 4 maçımız daha var. Belki yarın biraz tesellim olacak. Helal olsun dedirtecek bir oyun oynadık. Müthiş bir gün olabilirdi, 6 puana çıkabilirdik, liderliği sağlamlaştırabilirdik" sözlerini kullandı. 

 

Bu nasıl hata?

İkinci yarının başında Porto, Alex Telles'in kullandığı kornerde Marega'nın golüyle öne geçerken, futbolcunun altı pas çizgisi üzerinde bomboş pozisyonda kafayı vurması taraftarları çileden çıkardı. Süper Lig'de de 'duran top fobisi' yaşayan Aslan'da Serdar Aziz ve Nagatomo arasındaki anlaşmazlık çok pahalıya mâloldu.

Nerede forvet?

G.Saray giden Gomis'i, sakat Eren'i ve bir türlü transfer edilemeyen yeni golcüyü çok aradı dün akşam. Sinan inanılmaz goller kaçırırken, Nagatomo, Onyekuru gibi oyuncularla yakalanan diğer net fırsatlarda da son vuruş ustası bir forvetin eksikliği bütün derinliğiyle yaşandı. Aslan rahat galibiyet alabileceği bir maçı kaybetti. 2,7 milyon avro gelirden (galibiyet halinde UEFA'nın vereceği prim) oldu. Fatih Hoca maçın ardından da forvet transferi yapamayan yönetime en net mesajını verdi: Böyle mağlubiyetler hiç hoşuma gitmez. Mevki eksiklerimiz var. Ocak ve temmuzda halletmeyeceğimiz şeyler değil bunlar!

Ders çıkaracağız

Dün forvet oynayan ve çok gol kaçıran Sinan Gümüş, "Deplasmanda bu kadar pozisyona girip puan alamamak çok üzücü. İlk yarıda 4 net pozisyon var. Burası Şampiyonlar Ligi, atamazsanız 1 puan bile alamıyorsunuz. Hatalarımızdan ders çıkaracağız" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...