Fransız kıyımı

Fransız kıyımı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertlilerde, Volkan, Aatıf ve Dirar’ın Samandıra’dan yollanmasının yankıları sürerken, ipi çekenin sportif direktör Damien Comolli olduğu ortaya çıktı, Cocu’ya fikri bile sorulmadı

Emin Uluç

Fenerbahçe’deki kadro dışı operasyonunun arkasındaki ismin sportif direktör Damien Comolli olduğu ortaya çıktı. Aykut Kocaman’ın ekibinde yer alan Turgay Altay, Murat Öztürk, Alper Aşçı’nın görevine son verilmesi, Volkan, Dirar ve Aatıf’ın süresiz kadro dışı bırakılması yönetimin kararı. Ancak yönetimi buna ikna eden isim Comolli. İşin garip tarafı tüm bu gelişmelerin teknik direktör Phillip Cocu’nun bilgisi dışında yaşanması. Hollandalı teknik adamın “Kesinlikle kalmalılar” raporuna rağmen Giuliano ve Josef’in satışını gerçekleştiren Comolli, kadro dışı hamlesini de Cocu’yla fikir alışverişi yapmadan gerçekleştirdi. Hollandalının gelişmelere çok şaşırdığı ve özellikle Volkan ile Aatıf kararından rahatsız olduğu öğrenildi.

Gözdağı mı?
Peki Comolli bu hamleyi neden gerçekleştirdi? Volkan ile Rize’de gerginlik yaşayan Comolli’nin kaptan üzerinden takıma gözdağı verdiği öne sürülüyor. Dirar’ı Arap takımlarına gitmemekte direndiği için kadro dışı bıraktığı iddia edilen Comolli’nin Aatıf için geçerli gerekçesi bilinmiyor. Hocalar konusunda alınan karar ise hepten bir muamma. Zira, Cocu, Türk yardımcılarına kendilerinden son derece memnun olduğunu ifade etmiş yardımcı hoca isteyip istemediğini soran yönetime de “Bana Turgay Altay ile Murat Öztürk yeter” demişti.

Dereağzı’nda servet
Ekonomik sıkıntı çeken Fenerbahçe, UEFA’yla yaptığı anlaşmaya sadık kalabilmek için kemer sıkma politikası uyguluyor. Sarı-lacivertliler transferde kılı kırk yararak kararlar alırken, yeni kadro taraftarlara heyecan vermiyor. Ancak tüm bu ince hesaplar esnasında bir de havaya atılan milyon avrolar var ki buna kimse bir anlam veremiyor. Fenerbahçe, kadro dışı bıraktığı 5 futbolcuya toplam 10 milyon avro maaş ödüyor. En çok kazanan ise lisansı askıda olan Kameni.

Bu nasıl hesap
Kamerunlu file bekçisine yıllık 2.2 milyon avro ödeme yapan Fenerbahçe’nin kasasından, Dirar için 3, Ozan, Volkan ve Aatıf için ise 1.5’tan toplam 4.5 milyon avro çıkıyor. Sezon başında bu oyuncuları elden çıkaramayan hatta Volkan’la 1 yıllık sözleşme yenileyen yönetimin, tüm hamleleri hatalı bulunuyor. Zira oyunculardan ne verim alınabiliyor ne de para kazanılabiliyor.

Ne oldu Comolli?
Sportif direktör Damien Comolli, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, Cocu’nun yardımcılarından çok memnun olduğunu dile getirmiş ve teknik heyette bir değişiklik planlamadıklarını ifade etmişti. Ancak Fransız, bu sözlerinden sadece 20 gün sonra Türk hocaların ipini çekti.

Bir aslan asla ölmez
Kadro dışı bırakılan Nabil Dirar, sosyal medya hesabından Fas Milli Takımı’nın sembolü aslana ithafta bulunarak, “Bir aslan asla ölmez” ifadesiyle kadro dışı kararına tepki gösterdi. Dirar, kendisine destek olan taraftarlara teşekkür ederken, Soldado ve Mehmet Ekici, Faslı yıldızın paylaşımını beğendi. Kadro dışı kararlarına takım içinde büyük tepki olduğu da gelen haberler arasında.

Demirel tartışması
Seçim sürecinde Alex, Emre gibi efsanelerin takımdan gönderilme biçimlerini ağır dille eleştiren Ali Koç yönetiminin 17 yıldır Fenerbahçe forması giyen Volkan Demirel’i kadro dışı bırakması camiayı ikiye böldü. Bir kısım kaptanla ilgili kararın kabul edilemez olduğunu savunup yönetimi eleştirirken, bir kısım da Volkan’ın takımdan da gönderilmesi gerektiğini belirterek yönetime destek verdi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...