Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İmparator'dan şah-mat

İmparator'dan şah-mat

SPOR Haberleri

Porto'dan hasarlı dönen Cimbom, Antalya önünde kötü oynadığı maçtan mutlu ayrıldı. Terim'in 85'te oyuna alıp forvete sürdüğü Ryan Donk 2 dakika sonra kafasını kullandı.

BURHAN CAN TERZİ

Şampiyonlar Ligi’nde hafta içi Porto’ya karşı iyi oynamasına rağmen kaybeden G.Saray dün akşam ligde Antalya deplasmanına çıktı. Cimbom hem Porto mağlubiyetini unutmak hem de millî araya moralli girmek için Akdeniz’den mutlu dönme hedefindeydi... Aslan maça iştahlı başladı ama pozisyon üretmekte yine çok zorlanıldı. İlk yarı iki takım için de hücum aksiyonları açısından pek parlak geçmedi. 9’da Belhanda sıfırdan çıkardı, Rodrigues vurdu, top Boffin’de kaldı. 33’te Antalya sağdan korner kullandı. G.Saray savunması Porto maçındakine benzer bir paylaşım hatası yaptı. Arka direğe indirilen topta Diego’nun şutu az farkla dışarı çıktı. Korner sırasında 1.92’lik iri yapılı Diego ile 1.75’lik ince fizikli Onyekuru’nun eşleşmesi dikkat çekiciydi. 45’te soldan Ömer Bayram 6 pasa müthiş ortaladı. Rodrigues ile Sissoko arasındaki hava topu mücadelesinde hakem Cüneyt Çakır penaltı dedi. Ancak VAR kontrolünden sonra penaltı iptal edildi.

Stres gittikçe arttı
50’de Belhanda sağ çağrazdan ortaladı, Rodrigues’in kafası az farkla dışarı çıktı. Terim 62’de Rodrigues’in yerine Feghouli’yi sürüp oyuna dinamizm getirmeyi hedefledi. 65’te Ndiaye’nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Feghouli sert vurdu ama Boffin gole izin vermedi. 69’da Ndiaye ceza yayı üzerinden plase vurdu, kaleci bir defa daha kalesinde başarılıydı. Gol gelmedikçe sahadaki stres dozu artarken santrforsuz G.Saray’da Fatih Terim, stoper Maicon’u santrfor olarak sahaya sürdü. 77’de sağdan gelişen atakta Mariano’nun ortasında Sinan rahat kafa vurdu ama top yine Boffin’e takıldı. 85’te Terim Donk’u hücumcu olarak oyuna aldı ve o Donk 87’de Mariano’nun ortasına harika vurup skoru belirledi: 1-0.

Süper taktik
Maçtan sonra çok mutlu olduğunu söyleyen Donk, "Topa ilk dokunmam gol oldu. Sinan’a da söylüyordum. Kanatlarımız ve beklerimiz iyi orta yapıyor. Ön direğe koşu yapmak lazımdı. Belki ileride forvet oynarım" derken "Bence hocamız çok güzel bir taktik hamlesi yaptı. Uzun toplarla geldiğimizde rakip alıyordu. Hava toplarını daha sonra kazanmaya başladık" şeklinde konuştu.

Satranç hamlesi!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in dünkü taktik hamlesi maça damga vurdu, sarı-kırmızılılara altın değerinde üç puan getirdi. Oyun 0-0'a kilitlenince 76. dakikada Maicon'u, 85'te de Ryan Donk'u oyuna alan Terim bu iki savunma oyuncusunu da forvet mevkisine sürdü. Çok geçmeden Ryan Donk kafa golüyle G.Saray'a çok önemli bir galibiyet getirdi. Bu golün ardından Maicon savunma hattına, Donk da ön liberoya dönerek asıl bölgelerine geçti. Terim'in bu hamlesi büyük takdir toplarken sarı-kırmızılı taraftarlar maçın sonunda İmparator'u alkışladı.

Ya bir yol bulunur!..
Karşılaşmanın ardından Fatih Terim'in yardımcı antrenörü Hasan Şaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. "Ya bir yol bulunur, ya da bir yol yapılır" ifadelerini kullanan Şaş'ın bu paylaşımı sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük ilgi uyandırdı.

Ozan görev başında
Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in bu sezon ilk defa Kasımpaşa maçında 11’de oynattığı 18 yaşındaki futbolcu Ozan Kabak, Antalya deplasmanında da Maicon’un yerine 11’de yer aldı. Ozan böylelikle bu sezon 3’üncü defa ilk 11’de yer almış oldu.

Sadece gol eksik
Antalyaspor'un çalıştırıcısı Bülent Korkmaz, "Oyuncularım elinden geleni yaptı, sadece gol olmadı. Son dakikada gelen gol ve kaçırdığımız goller bizi üzdü. Aleyhimize verilen penaltıyı VAR sistemi ile öğrendik. Bu sistem şu an için doğru işliyor" diye konuştu.

İnanılmaz değişiklik
G.Saray'ın ön liberosu Fernando, ''Bugün en önemli olan şey 3 puandı. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Hocamızın yapmış olduğu taktik değişiklik bize inanılmaz yardım etti, iki stoperi forvet oynattı ve önemli bir galibiyet aldık'' diyerek Terim'e övgüde bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...