Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırmızıya takıldı

Kırmızıya takıldı

SPOR Haberleri

Vida penaltı yaptı, atıldı. 10 kişi kalan siyah-beyazlılar, Yatabare'nin golüyle geri düştü. Aynı Yatabare 52'deki penaltıyı ise kaçırdı. 79'da Love'la eşitliği yakalayan Kartal, 1 dakika sonra Lens'le bayram yaptı fakat son sözü Hurtado söyledi.

MURAD TAMER

Beşiktaş geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta Atiker Konyaspor'u deplasmanda mağlup edecekti ama 90+4'te yediği golle 1 puana razı oldu. Siyah-beyazlılar ilk yarıda yokları oynadı. Topu ileriye taşıyamayan Şenol Güneş'in öğrencileri, savunmanın arkasına atılan neredeyse her topta tehlike yaşadı. Bu ataklardan birinde topa elle müdahale eden Vida hem penaltıya sebebiyet verdi, hem de kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Yatabare penaltıyı gole çevirerek 31. dakikada yeşil-beyazlıları öne geçirdi. Beşiktaş'ta özelikle Caner Erkin'in kanadının zayıf olmasını Rıza Çalımbay çok iyi değerlendirdi. Ljajic'in pas trafiğinde takıma yardım edemeyişi, Atiba'nın da gününde olmamasının yanı sıra üst üste 2. sarı kartını görmekten kıl payı kurtulan ve sahada yokları oynayan Quaresma, Beşiktaş'ın ilk yarıdaki etkisiz oyununun başaktörleriydi.

Nefes kestiler
Şenol Güneş ikinci yarı öncesi Quaresma'yı çıkarıp oyuna Lens'i aldı. Bir kişi eksik olan Beşiktaş'ın gardı 52. dakikada düşebilirdi ama Yatabare bu defa penaltıyı üstten auta attı. Sahada sayıca az olmasına rağmen rakip yarı sahada daha çok gözüken taraf Beşiktaş'tı. Ev sahibi ekip ise hızlı hücumlarla boşluklar yakaladı. Şenol Güneş 75'te Ljajic'i çıkardı, Oğuzhan'ı sahaya sürdü ve oyunun rengi bir anda değişti. Oğuzhan girer girmez asistini yaptı ve Vagner Love skoru eşitledi: 1-1. Bu golün sevinci yeni bitmişken Lens'in golü 10 kişiyle oynayan Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. Son dakikalar büyük heyecana sahne oldu. Gökhan Gönül 90+5'te topu çizgiden çıkarıp kornere attı. Kazanılan köşe vuruşunda Hurtado attığı kafa golüyle nefes kesen maçın skorunu ilan etti: 2-2.

Love açılıyor
Beşiktaş'ın tartışmalı oyuncusu Vagner Love iki haftadır gol atıyor. Sambacı süre aldığı 583 dakikada 5 gol buldu. Bu da 117 dakikada bir gol attığını gösteriyor. Beşiktaş'ın unutulmaz ismi Mario Gomez ise 2704 dakikada 26 gol atmış ve 104 dakikada bir gol bulmuştu.

İkinci penaltı ucuzdu
Maçın ardından konuşan Beşiktaş file bekçisi Karius, "Bence gurur duyulacak bir performans sergiledik. 10 kişi kaldık, geri düştük ve sonra elimizden gelen her şeyi yaptık. Genel olarak 10 kişiyle herkes yüzde 100’ünü verdi. İkinci penaltı biraz ucuz gibi geldi" dedi.

Bu ruh yeter
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından, "11 kişi başladığımızda kontrol bizdeydi ama rakibin sağ tarafını bildiğimiz hâlde arkaya adam kaçırdık. Sonra penaltı geldi. Uzatmada beklenmeyen bir gol yedik. Bütün takım defanstaydı, bu bize yaramadı" derken, "Kazansaydık, katlamalı gideceğimizi düşünüyorduk. 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncular karakter ortaya koydu, bu sevindirici taraf. Bu ruhu sahaya yansıtırsak, şampiyon oluruz" sözlerini kullandı. Güneş hakemlerle ilgili soruya ise, "Kartlarla ilgili konuşmayacağım, şu anda bunu konuşmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Herkes her şeyi görüyor" karşılığını verdi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...