Gol kesintiye uğradı!

Gol kesintiye uğradı!

SPOR Haberleri

Ülker Stadındaki güç kaynağının 6 dakika boyunca arıza yapması Elia’nın attığı bariz golü geçersiz kıldı.

ÖMER FARUK ÜNAL

Kadıköy’de önceki akşam oynanan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında çok tartışılan bir an yaşandı. Karşılaşmanın 80. dakikasında Video Yardımcı Hakem sistemi arızalanınca, yayıncı kuruluş VAR’ın devre dışı olduğunu duyurdu. 2 dakika sonra da Medipol Başakşehir, Elia’nın vuruşuyla Fenerbahçe ağlarını havalandırdı. Ancak yardımcı hakem Serkan Çimen’in kaldırdığı ofsayt bayrağı sonrası gol iptal edildi. VAR’ın arızalanması Fenerbahçe’nin işine yaradı. VAR’daki arızanın sebebinin de Ülker Stadındaki Türk Telekom’a ait UPS güç kaynağında olduğu ortaya çıktı. 80. dakikada kesinti meydana gelince hem sahadaki monitörde, hem de VAR odasındaki görüntü tamamen gitti.

Protokole uygun
Bu gelişme üzerine Cüneyt Çakır’ın başında olduğu VAR odasındaki sabit özel masa telefonundan anında canlı yayın arabasına bilgi verildi. Bu bilgi de ekranda anında paylaşıldı. Karşılaşmanın temsilcisi, durumu dördüncü hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya iletti. Uğurlu da bu gelişmeyi kulaklıktan maçı yöneten Ali Palabıyık’a aktardı. Palabayık da yaşanan arızayı başta kaptanlar olmak üzere oyuncuları durumdan haberdar etti. Oyun endirekt vuruşla başladıktan sonra 86. dakikada VAR sistemi çalışmaya başladı. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), VAR sisteminde arıza yaşanması durumunda “VAR yokmuş gibi maç yönetilir” diyor. Ve durumun maçın tekrarı ya da sonuca itiraz gibi yollar kapalı tutulmuş.

MHK VE HAKEMLER YORGUN DÜŞTÜ
12 hakem57 maç yönetti!


8. haftalar, hakemler ve MHK’lar için hep sıkıntılı geçmiştir. 8. haftada çok sayıda VAR ile doğru hakem kararları verilirken bazı maçlarda yaşanan olaylar tansiyonu yükseltti. F.Bahçe-Başakşehir maçında nizami bir golün, VAR’ın çalışmaması ile iptali Riva’da hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Hakemlerin, maç sayısı ve VAR’daki görev sayıları bir çok tartışmayı beraberinde getirdi. Öyle ki; hakemler Riva’da VAR görevi almaktan, maça çıkmaktan antrenmana, eğitime ya da evlerine gitmeye fırsat bulamıyor. Hafta sonlarını Riva’da geçiren hakemlerde mental yorgunluk baş gösterdi. Süper Lig’in ilk 8 haftasındaki 72 maçtan 57 tanesini 12 hakem yönetti. (Yüzde 79,1) 3 hakem siftah yapamazken kalan 9 hakeme de 15 maç düştü.

VAR RAPORU
11 gol iptal edildi

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon uygulanmaya başlanan VAR sistemi, ilk 8 haftada 29 karara etki etti. 11 gol iptal edilirken 8 kırmızı kart çıktı. Sayılmayan 4 gol, VAR sayesinde geçerlilik kazandı. VAR ile 4 penaltı kararı iptal edildi, 2 defa da penaltıya hükmedildi. Özgür Yankaya, VAR sistemiyle 7 defa kararını değiştirerek VAR’dan en fazla yararlanan hakem oldu.

MHK ACİL TOPLANDI
Ilgaz katılmadı!

MHK, Fenerbahçe-M. Başakşehir maçında yaşanan olay üzerine dün Riva’da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya VAR Koordinatörü Murat Ilgaz’ın katılmaması dikkat çekti. Murat Ilgaz, 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında İspanya’da FIFA VAR seminerine katılmıştı. Murat Ilgaz’ın UEFA hakemlerine eğitim için Hollanda’ya gittiği öğrenildi.

DÖRT AYDIR ALAMIYORLAR
Hakemlere maaş yok!

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig hakem kadrosunda bulunan hakemlerin ağustos, eylül ve ekim aylarındaki maaşlarını hâlâ ödemedi. Haziran, temmuz aylarında ligler oynanmadığı için maaşları yatırmayan TFF’nin, liglerin 10 Ağustos’ta başlamasına rağmen hakemlere hiç ödeme yapmaması dikkat çekti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...