Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çıraklık dönemi

Düzenleyen:
Çıraklık dönemi

SPOR Haberleri

Rusya’ya bilenen ay-yıldızlı ekibimiz rakibine göre üstün bir futbol ortaya koydu. Çok sayıda net gol fırsatı yakalayan millîler son vuruşlardaki acemilikleri sebebiyle galibiyeti kaçırdı

A Millî Futbol Takımımız, Rusya ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi karşılaşması oynadığı hazırlık karşılaşmasında Rize’de misafir ettiği Bosna-Hersek ile 0-0 berabere kaldı. İsveç deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanan ve taraflı tarafsız herkesin alkışını toplayan ay-yıldızlılar, bir dönem ülkemizde de görev yapan Robert Prosinecki’nin çalıştırdığı Bosna-Hersek karşısına oldukça genç bir takımla çıktı. Savunmada Kaan Ayhan ve Çağlar Söyüncü, orta sahada Okay Yokuşlu, Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder, ileri uçta ise Enes Ünal ile başlayan millî takımda Mircea Lucescu’nun tercihi, lejonerlerimizin ön planda olduğu bir 11’di. Rakip on birde kariyerlerini Süper Lig’de sürdüren Sehic ve Visca ile Juventus’un dünyaca ünlü yıldızı Pjanic de vardı. 

Pozisyonlar bizden

Millîler dengede bir futbola sahne olan ilk yarıda ilk gol fırsatını 22. dakikada yakalasa da Hakan’ın sert şutu dışarı çıktı. 25’te Cengiz’den aldığı pasla bir kez daha gole yaklaşan Milan’ın 10 numarası bu defa da kaleci Sehic’e takıldı. İlk yarının en net pozisyonu ise 32’de yaşandı. Oğuzhan’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Enes, kötü bir vuruşla fırsatı harcadı. İlk yarı golsüz sona erdi: 0-0. İkinci yarıya da iyi başlayan Türkiye 68’de gole çok yaklaştı. Cengiz Ünder’in sağ kanattan yaptığı güzel ortaya yakın mesafeden gelişine vuran Hakan’ın şutu çerçeveyi bulmadı. 70’te iki eski takım arkadaşının yardımlaşmasında Oğuzhan’ın pasıyla buluşan Cenk golle burun buruna gelse de çıkardığı şut filelerle buluşmadı. Kalan bölümde her iki takım da savunmasında açık vermeyince mücadele eşitlikle noktalandı: 0-0.

Tribünler doldu 

İlk defa millî maça ev sahipliği yapan Rize’de tribünlerin tamamına yakınını dolduran taraftarlar statta Mehter Marşı eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırdı. Taraftarlar, daha sonra ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarını atarken teröre lanet yağdırdı. 

Seviye yükselecek

Maçın ardından takımının futbolunu beğendiğini söyleyen Mircea Lucescu, “İyi oynadık. Oyunun hakimiydik ama gol atmamız gerekiyordu. Çok genç takımımız var. Böyle maçlarla gençlerin seviyesi yükselecek” derken, “Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu’ndan artık gol atmalarını bekliyorum. Cenk takımında az oynamaya başladı, yoksa bu maçta kaçırdığı gol onun normalde kaçırmayacağı türdendi” sözlerini kullandı. 

Egoist Klopp

“Jurgen Klopp Uluslar Ligi için ‘dünyanın en anlamsız turnuvası’ dedi. Ne söylemek istersiniz?” sorusuna ise Luce, “Klopp da millî takım çalıştırdığı zaman fikrini değiştirecektir. Bunlar önemli maçlar. Söylemi egoistçe” karşılığını verdi. Rumen çalıştıcı, “Trabzon’da oynadığımız Rusya maçında konfetiler yüzünden gol yemiştik. Rize’deki atmosfer çok daha güzeldi. Rize halkını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sadece gol yok

Roma’da forma giyen millî oyuncumuz Cengiz Ünder, “Arkadaşım Dzeko ile rakiptik. Çok iyi mücadele ettik, pozisyonlara girdik fakat değerlendiremedik. Bugün sadece gol atamadık. Takım arkadaşlarımın ayağına ve yüreğine sağlık.

İki maçı alacağız

Cenk Tosun maçın ardından, “90 dakika maçın hâkimi bizdik” derken, “Takımı kutluyorum. Bu maçtan ders çıkarıp, Rusya’yı yenmek istiyoruz. Hedefimiz iki maçımızda 6 puan alıp, gruplardan çıkmak. Rize halkına çok teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.

U19’lar fark attı

U19 Millî Takımımız, Zagreb’de oynadığı hazırlık maçında Hırvatistan’ı 4-1 mağlup etti. Ekibimiz gollerini Recep Gül (7 pen.), Ömer Uzun (49), Burak Temir (68) ve Berkin Taşkın’la (77) atarken, Hırvatistan’ın tek golü 32. dakikada Denis Busnja’dan geldi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...