Gelibolu şöleni

Düzenleyen:
Gelibolu şöleni

SPOR Haberleri

Türkiye’nin ilk ve tek “barış” temalı koşusu Turkcell Gelibolu Maratonu, binlerce yarışseverin katılımıyla gerçekleşti...

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu gerçekleştirildi. ‘Barış için koşuyoruz’ sloganıyla düzenlenen organizasyonda 42 kilometre maraton, 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu yarışları yapıldı. 42 kilometrelik parkuru erkeklerde Etiyopyalı Getaye Gelaw, kadınlarda Svetlana Sepeliova kazandı. Yarı maratonda Fetene Alemu ve Fatma Demir 1. oldu. 10 kilometrede ise  finişi ilk Ramazan Özdemir ve Burcu Subatan gördü.

10 bin fidan daha

Coşku içerisinde sona eren maratonun bu seneki ünlü konukları komedyen Hayrettin ve dünya rekortmeni millî sporcu Şahika Ercümen de halk koşusunda yer aldı. İki sene önce 10 bin fidanını dikimiyle hayata geçirilen Turkcell Barış Ormanı’na, 10 bin fidan daha eklenerek ormandaki ağaç sayısı 30 bine çıkartıldı. Bununla birlikte maratona “BiP” üzerinden kayıt yaptıran katılımcı sayısı kadar daha fidanın daha Turkcell Barış Ormanı’na ekleneceği açıklandı.

Kaan Terzioğlu: Daha çok barış olsun 

Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce katılımcının yer aldığı koşuda 10 kilometrelik parkurun startını veren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Maratona isimlerini vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Maratonumuzun Çanakkale gibi dünya tarihine damga vurmuş bir coğrafyada yapılması, barış temamızla bire bir örtüşüyor. 2018 Troya Yılı’nda tüm dünyada daha çok ‘Barış’ olmasını diliyorum" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...